Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi Web TV ile ETV’de ortak yayınlanan Gündem Özel programının canlı yayın konuğu oldu. Programda en önemli gündem maddelerinden biri olan yağmur suyu hattı yatırımları da enine boyuna değerlendirildi. 30-40 yıl önce yapılmayan hizmetleri, imkanlar dahilinde hayata geçirmeye başladıklarını söyleyen Başkan Ergün, yağmur suyu sıkıntısı olup da çalışma yapılmayan ilçe merkezi kalmadığını belirtti. Yapılan hizmetlerin ve yatırımların hiçbir zaman bitmeyeceğini de vurgulayan Başkan Ergün, vatandaşların geçmişle günümüz arasındaki farkı gördüklerini ifade etti. 

“VATANDAŞLARIMIZ NE HİZMET YAPILDIĞINI MAHALLESİNDE GÖRÜYOR”

İl genelindeki yağmur suyu yatırımlarının önemine değinen Başkan Ergün, “Vatandaşlarımız ne hizmet yapıldığını mahallesinde görüyor. Hizmetin sonu olmaz. Öncelik sırasına göre işlerimizi yapıyoruz. Diğer ilçelerimizde ne yaptığımızı kısaca özetleyeyim. Soma ilçemiz, dağdan gelen sularla göl haline dönüyordu. 15 kilometre yağmur suyu hattı döşedik. Bunun 3 kilometresi dağdan gelen suları kesmek için yağmur suyu hattı kuşaklama çalışması oldu. Yağmur suyu hattı çalışmamız tamamlanınca ilçemizde hiç bir sıkıntı yaşanmadı. Altyapıları tamamladıktan sonra caddelerimizi prestij caddesi olarak düzenledik. Tabi ki bunlar, para, planlama ve bütçenin doğru kullanılması ile ilgilidir” dedi.

TURGUTLU YAĞIŞLARDA SELE TESLİM OLMADI

Turgutlu ilçesine yaptıkları altyapı ve köprülü kavşak projesinden de programda bahseden Başkan Ergün, “30-40 yıl önce yapılmayan hizmetler nedeniyle sokaklar, caddeler eskiden göle dönüyordu. Ankara İzmir asfaltında trafik rahatlasın diye köprülü kavşak inşa ettik. İnşaat çalışmaları kapsamında altyapı yatırımlarımızı da yaptık. Eskiden Turgutlu da sular altında kalıyordu. Selvilitepe Mahallesi’nden gelen yağmur suları Turgutlu’nun içine doğru akıyordu. Son yağmurlarda Turgutlu’da hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Turgutlu’ya müjdeyi vereyim. Mart, Nisan gibi çok farklı bir Turgutlu olacak. Çevre düzenlemesi ile birlikte yan yollarda yürüttüğümüz çalışmalar da kısa süre içerisinde tamamlanacak. Ayrıca ilçemizde Leylek Deresi en çok sıkıntı yaşanan noktalardan biriydi. 300 metre kapalı menfez yaptık. 5 muhtarımın kulağı çınlasın. Yılların sorununa son verdik. Prestij caddeleri ve bulvarları ile şehir merkezlerinde de taşkın manzaraları oluşmadı” ifadelerini kullandı.

SALİHLİ’DE 29 MİLYON TL YATIRIM İLE 25 KİLOMETRE YAĞMUR SUYU HATTI

Eski görüntüler üzerinden kıyasladığımızda Salihli ilçemizde de vatandaşlarımızın ne kadar çok sıkıntı çektiğini bildiklerini belirten Başkan Ergün, “İlçemizde 2017 ve 2018 yılındaki yağışlarda da hemşerilerimiz sıkıntı yaşadı. Arabalar suyun içinde kalıyordu. Salihli merkeze yağmur suyu hattı döşüyoruz. 29 milyon TL yatırım ile 25 kilometrelik yatırım yapıyoruz. Şimdi çalışma yaptığımız yerlerden görüntülere bakınca hemşerilerimizin hiçbir sıkıntı yaşamadığını gördük. Güle güle kullansınlar” açıklamalarında bulundu.

DİĞER İLÇE MERKEZLERİ YAĞIŞLI HAVADAN ETKİLENMEDİ

Canlı yayında geçmişle günümüz arasındaki farkı da ortaya koyan Başkan Ergün, altyapı çalışmaları yapılmadan önce vatandaşların taşkın derdiyle uğraştıklarını söyledi. Başkan Ergün, “Akhisar’da Şehit Üsteğmen Tahir Ün Caddesi ve nakliye yolları gibi noktalarda yaklaşık 3 kilometre yağmur suyu hattı döşedik. Son yağan yağmurlarda Akhisar’ın ana merkezinde yağmur sorun teşkil etmedi. Demirci merkez de de altyapı sıkıntısına son verdik. Köprübaşı’nda Atatürk Meydanı’nda, Ahmetli’de Hükümet ve Demirciler Caddesi’nde yağmur suyu hatları döşedik. Alaşehir’in, Sarıgöl’ün ana caddelerinde çalışmalarımız oldu. Sarıgöl’de şimdi üst kaplamalar yapılıyor. Selendi ilçe merkezi yağmur suyu hattı ile Kula prestij caddelerinde de çalışmalarımız bitti. Saruhanlı’nın ana merkezinde yağmur sularını yaptık. Gördes ilçe merkezinde de doğal gaz çalışmalarına müteakip olarak eş zamanlı çalışma yürüttük. İlçe merkezimize yağmur suyu hattı döşendi. Gölmarmara’daki yağmur suyu hattı çalışmamızın yüzde 70’i tamamlandı. 8 kilometre yağmur suyu hattı döşüyoruz. Gölmarmara’nın tamamı neredeyse su içinde kalıyordu” dedi.

“MAHALLELERİMİZİ DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRDİK”

İlçe merkezilerinin nerdeyse tamamında çalışma yürüttüklerinin altını çizen Başkan Ergün, “El atmadığımız ilçe kalmadı. Ana prestij caddelerini ve bulvarlarını teker teker prestij caddesi haline getiriyoruz. Büyükşehir olduktan sonra Manisa merkezde yaptıklarımızı ilçelerimizde de hayata geçireceğimizin sözünü vermiştik. Bu sözümüzü de yerine getiriyoruz. Sadece altıyla kalmıyoruz. Bütün çalışma yürüttüğümüz yolların üstünü de yapıyoruz. Mahallelerimizi daha yaşanabilir hale getiriyoruz” diyerek yapılan yatırımların hayırlı olmasını diledi. 

Editör: TE Bilişim