DENİZLİ (AA) - Denizli Valisi Hasan Karahan, Anadolu Ajansı'nın (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında üç kategoride dört fotoğraf için oy kullandı.

Karahan, AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı.

"Haber" kategorisinde Wisam Hashlamoun'un "Direniş'in sembolü 14 yaşındaki Filistinli çocuk" fotoğrafını tercih eden Karahan, "Yaşam" kategorisinde Ali İhsan Öztürk'ün "Koyunların yolculuğu" ve Zekeriya Karadavut'un "Kostak profesyonel yürüteçle yuvasına döndü" eserlerine, "Spor" kategorisinde ise Abdullah Coşkun'un "Türkiye'nin sevinci'' fotoğrafına oy verdi.

AA foto muhabirlerinin dünyanın değişik yerlerinden çektiği fotoğrafların tarihe not düştüğünü dile getiren Vali Karahan, haber almanın en önemli insan hakkı olduğunu ancak "bu zamana kadar hep birilerinin göstermek istediğinin haberleştirilerek servis edildiğini" belirtti.

Yaygın medya hakimiyetine sahip kurumların yansıttığı yanlı haberlerin farklı kanaatlere neden olduğuna işaret eden Karahan, "Onun için yerel ve milli diyoruz ya. Bu konuda özellikle doğru habere ulaşamadığımız için pek çok sıkıntı oluyordu. Çünkü aracıdan kullanıyorduk çoğu zaman. Falan ajansın aktardığını biz kullanmaya çalışıyorduk. O da zaten kendi gözüyle olaya yaklaşıyor ve kendi yorumuyla bize aktarıyor. O da farklı, yanlış, belki haksız kararları ulaştırıyordu bize. Anadolu Ajansı dünya çapında örgütlenmesiyle, habere ulaşmasıyla, haberleri bizlere ulaştırmasıyla gerçekten çağ atladı. Anadolu Ajansı'nın yöneticilerini, çalışanlarını, muhabirlerini, foto muhabirlerini, kameramanlarını tebrik ediyoruz. Hem riskli işler yapılıyor, hem güzel işler yapılıyor. İnşallah başarılarının artarak devamını dileriz." ifadelerini kullandı.

AA'nın Denizli'nin potansiyelini dünyaya anlatma konusunda da ciddi rollerinin bulunduğunu dile getiren Karahan, habercilikte sosyal sorumluluk ve medya ahlakının önemine dikkati çekti.

Kaynak: aa