Yakın Manisa tarihinden sayfaları karıştırdım. Meslek yaşamımda yaşadıklarımdan kesitleri hafızamda canlandırarak bu yazımı yazıyorum. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın efsane başkanlarından belediye başkanlığı yapan merhum Mustafa Çapra'dan başlıyorum. Rahmetli Ahmet Kurşun genel sekreter, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen arkadaşım. Ticaret odasının her etkinliğine beni davet ederdi Ahmet Kurşun. Eşi İmren hanım sınıf arkadaşım. Her yıl vergi rekortmenleri ile ilgili törene katılmışım. Vergi rekortmeni Dündar Çiloğlu. Ödül töreninde sahnedeyim. Mustafa Çapra, ben, Ahmet Kurşun. Rahmetli olan Maliye Bakanı Ekrem Pakdemirli, Dündar Çiloğlu'na ödülünü veriyor. Fotoğrafa baktım. Mustafa abinin güleç yüzüne Ekrem Pakdemirli de ortak olmuş. Dündar Çiloğlu şimdi sağlık problemleri ile meşgul. Gençlik yıllarımın güzel anılarından biri.

BÜLENT KOŞMAZ DEVRİ
Meslek yaşamımın büyük bölümünde rahmetli Bülent Koşmaz'ın Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Başkan Vekilliği döneminde yeri vardır. Bu süreçte Ahmet Kurşun, Tamer Balatlı ve Fatih Sümer bütün etkinliklerinde benim olmam için büyük çabalar sarfetmişlerdir. Hepsine bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. Bülent Koşmaz et etkili sivil toplum örgütlerinden birincisi olan TOBB'un Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile tanışmamı, dostluğumun pekişmesini sağlayan isimdi. Sağolsun yurt içi, yurt dışı gezilerinde benim için Koşmaz'a "Bizim gazeteciyi unutma" derdi. Sayelerinde gezmedik ne Avrupa ülkeleri ne de Uzakdoğu ülkeleri kaldı. Hepsinden Allah razı olsun.
Avrupa Birliği serüveninin hızlı döneminde Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında yapılan İspanya'nın başkenti Madrid çıkartmasında ben de vardım.
Fatih Özsümer de o zaman Rıfat beyin danışmanıydı. Kendisi ile Madrid'te tanışmış, Turgutlulu olduğunu öğrenmiştim. Çok havalıydı. Madrid'te biraz havasını almıştım. Hafızalarımda bu gezi iz bırakanlar arasındaydı. Rıfat Hisarcıklıoğlu benim gibi sigara tiryakisi olduğu için kiralanan özel uçakta bile sigara içmemizi sağlayan ortamı sağlardı. Şimdi nerde, sokakta bile sigara içirtilmeyecek hali yaşıyoruz. Bu gezide Madrid büyükelçisinin olduğu akşam yemeğinde protokol masasındayım. Elçimiz ikide bir bana bakıyor. Bir süre sonra dayanamadı yanıma geldi. "Mehmet Ali Erbil'e çok benziyorsunuz. Söyleyen oldu mu?" dedi. Rahmetli Bülent Koşmaz'la birlikte gülmeye başladı. Koşmaz elçimize "Ertuğrul Manisa'nın Mehmet Ali Erbil'idir" dedi. Ahmet Kurşun'la birlikte çok anılarım var. Aramızdan Fenerbahçe uğruna erken ayrıldı. Nur içinde yatsın. Madrid'te saraydan otele çevrilen muhteşem Hotel Villa Magna Park Hyatt'ı hiç unutmuyorum. Böyle lüks bir otelde kalmamıştım. Geceliği 750 euro civarındaydı. O zaman tünelinde Arif Koşar, Ahmet Erken, Nejat Arusan'la güzel günlerimiz geçmişti. O yıllar bambaşkaydı. Dostluk ve arkadaşlık ilişkileri daha düzeyli ve inandırıcıydı. Şimdi öyle mi?
TANRIVERDİ TAZİYELERİ BUGÜN ÖĞRETMENEVİNDE KABUL EDECEK

Geçen hafta bugün babası Mustafa Tanrıverdi'yi kaybeden 22., 23., 24. Dönem Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi Manisa'da olacak. Öğretmenevinde babası için hayrını yapacak, taziyeleri Kabul edecek. Sevgili dostum Tanrıverdi'nin yanında bugün iki oğlum Gökmen ve Gökhan'la birlikte olacağım.