Kavurucu sıcaklar insanı bunaltıyor. Uzun süredir Çeşme’de olmama rağmen sıcaklıklar son günlerde iyice bunalttı. Bu sıcaklarda Türkiye’de futbol heyecanı da başlıyor. Bana göre erken başlıyor ligler. Ama Milli maç fikstürü sebebiyle Ağustos’un ortasında başlıyor ligler. Bana göre futbolcu sağlığını tehlikeye atıyorlar. Bugün Süper Lig Medipol Başakşehir-Bursaspor, TFF 1.Lig ise MKE Ankaragücü-Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçları ile start alacak. Hem Süper Lig hem de TFF 1.Lig takımları için transfer dönemi hareketli geçti. Süper Lig’de neredeyse bütün takımlar önemli takviyeler yaptı. Galatasaray baştan aşağıya kadroyu yeniledi. Fenerbahçe Aykut Kocaman’ın takımın başına gelmesi ile önemli takviyeler yaptı. Başakşehir geçen senenin çok önünde kadro kurdu. Bana göre şampiyonluğun büyük adaylarından. Trabzonspor son yılların en iyi takımını kurdu. Bakalım Ersun Yanal nasıl bir futbol ortaya koyduracak? Konyaspor Süper Kupa sergilediği futbol ile lige hazırım mesajı verdi. Antalyaspor önemli takviyeler yaptı. Ve son şampiyon Beşiktaş… Nokta transferler ile lige giriyor. Fikret Orman ince eleyip sık dokudu. İyi isimleri uygun fiyatlara Beşiktaş’a getirdi. Beşiktaş’ta ki yönetimsel başarı Şenol Güneş’in oynattığı güzel futbol ile birleşince şampiyon bir takım ortaya çıkıyor. Bu bağlamda Beşiktaş ligin favorisi. Kimse darılmasın ama Beşiktaş hem Fenerbahçe’ye hem de Galatasaray’a göre daha kaliteli takım. Bakalım bu hafta sonu hasret sona erecek. Ben özellikle Galatasaray’ı merak ediyorum. Büyük paralar harcadılar. Nasıl bir lig başlangıcı yapacaklar merak ediyorum doğrusu.

MANİSASPOR ZOR DEPLASMANLA BAŞLIYOR

Manisaspor’da ligi Rize deplasmanında açıyor. Zor deplasman. Manisaspor’un hali ortada. Transfer döneminde bana göre kan kaybetti. Hep bir kısır döngü içerisinde Manisaspor’a kan kaybettiriyorlar. Gaziantepspor takımı hariç bana göre TFF 1.Lig’de herkes iyi takım kurdu. Manisaspor’da diğer takımlara göre kadro kalitesi olarak zayıf kaldı. Bakalım zorlu sınav sonucun da Rize’de kazanan kim olacak?

TÜRK TEKNİK DİREKTÖR BU SENEYE DAMGASINI VURDU

Yeni sezonda mücadele edecek 18 kulüpten 8'i geçen sezonu bitirdiği teknik adamla yolunu ayırırken, 10'u başarıyı eski teknik direktörleriyle arayacak.

Alanyaspor,  Akhisar Belediyespor,  Antalyaspor,  Beşiktaş, Demir Grup  Sivasspor,  Galatasaray,  Gençlerbirliği,  Kasımpaşa, Medipol  Başakşehir ve  Trabzonspor takımları geçen sezonu tamamladıkları hocalarla yeni sezona hazırlanırken, Atiker  Konyaspor,  Bursaspor, Evkur  Yeni Malatyaspor,  Fenerbahçe, Göztepe,  Kardemir Karabükspor,  Kayserispor ve Osmanlıspor ise teknik adamlarını değiştirdi.

Süper Lig kulüpleri teknik direktör konusunda tercihlerini yine ağırlıklı olarak Türk teknik adamlardan yana kullandı. 18 takımlı ligde yeni sezonda, geçen 2 yılda olduğu gibi 14 Türk, 4 de yabancı teknik adam çalışacak. Ligde birer Hırvat, Fransız, Boşnak ve Rumen teknik adam Türk meslektaşlarıyla rekabet içinde olacak.

Galatasaray Hırvat Igor Tudor,  Bursaspor Fransız  Paul Le Guen, Alanyaspor Boşnak Safet Susic,  Kayserispor da Rumen Marius Sumudica yönetiminde sahaya çıkacak.

18 FARKLI STATTA MAÇ OYNANACAK

Süper Lig'de yeni sezonda maçlar 12 ilde, 18 farklı statta oynanacak.

Evkur  Yeni Malatyaspor'un maçlarını oynayacağı ve yeni hizmete giren  Malatya Stadı'nın yanı sıra  Türk Telekom, Vodafone Park, Medical Park, Yeni 4 Eylül, Bursa Büyükşehir Belediye, Konya Büyükşehir Belediye,  Antalya, 3.  İstanbul  Başakşehir  Fatih Terim,  Bornova,  Bahçeşehir Okulları ve Büyükşehir Belediyesi Kadir Has statları, 2010 yılı sonrasında hizmete giren tesisler olarak ön plana çıkıyor. Ülker, Dr. Necmettin Şeyhoğlu, Osmanlı ve  Kasımpaşa  Recep Tayyip Erdoğan statları da son 10 yılda yenilenerek, Türk futboluna hizmete devam ediyor.

Bu sezon karşılaşmaların oynanacağı 4 stat, ilk kez Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapacak. Yapımı yeni tamamlanan  Malatya Stadı'nın yanı sıra Göztepe'nin maçlarını yapacağı  Bornova Stadı ile geçen sezon açılan  Sivasspor'un Yeni 4 Eylül Stadı'nda ilk kez Süper Lig maçları oynanacak. Sezonun ikinci yarısına yetişmesi beklenen Akhisar Stadı da kapılarını Süper Lig maçıyla açacak.