Ulusal kültürümüzün en güzel örneklerinden olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin 476'ncısı dün törenlerle başladı. Güneydoğu'daki terör olayları nedeniyle çeşitli etkinliklerle kutlanan festival sade bir şekilde sürecek. Etkinlikler çerçevesinde ilk tören Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Vali Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve belediye bürokratlarının katıldığı sergi açılışında Vali Bektaş, "Mesir demek, sağlık, ilkbahar, gelenek, kök, bereket ve şifa demektir" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Mesir'in Manisa'nın UNESCO kapsamında değer görmüş medar-ı iftiharı olduğunu belirtti. Daha sonra Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın açılışı yapılarak, Mesir Festivali'nin Pazar gününe kadar devam edecek süreci başladı. Bu yıl benim için önemli olan macunun saçılma töreninin nasıl geçeceği. Manisalı olarak bu törene herkes korkmadan katılmalı.
BÜYÜKŞEHİR'İN HİZMETLERİ SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptığı hizmetlerin açılışlarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Pazartesi günü Aydın Besen ve Avukat Emin Uz ile Kültür Sitesi'nin altında bakımı yapılarak hizmete sunulan otoparkın açılışına katıldım. Yanılmıyorsam bu otopark 20 yıl önce yapılmıştı. O tarihlerde Manisa içi trafik sorunu bu aşamada olmadığı için araç park sıkıntısını çözmüştü. Bugün otopark sorunu felaket. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bunu çözmek için büyük çaba sarf ediyor. Eski subay lojmanlarının yerine yapılan ve Türkiye'de bir örneği olmayan otoparkın Mayıs ayında hizmete gireceğini de Başkan Ergün'den öğrenmiş oldum.
ALİ RIZA ÇEVİK PROJESİ'NE ÜZÜLDÜM
Beni üzen olay ise Ali Rıza Çevik İlkokulu için Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen dev projenin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul görmeyişi oldu. Bu projeye göre eskiyen okul binası yıkılacak, yerine son teknolojiyle imar edilen modern bir ilkokul kazanılırken, alt bölümü de otopark olacaktı. Otopark girişi ile okul girişi ayrışık olacağı için hiçbir sorun çıkmayacağı gibi, iki önemli sorun tek bir proje ile halledilmiş olacaktı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın böyle bir projeye yeşil ışık yakmaması gerçekten şaşırtıcı. Manisa için de çok büyük bir kayıp. Böylesine güzel bir projenin değerlendirilmiyor olmasını hiçbir aklıselim kabul edemez.
YENİLENEN OTOPARK ÇOK GÜZEL OLDU
Kültür Sitesi altındaki otoparkı Başkan Cengiz Ergün'le beraber gezdik. Duvarlarında eski halini gösteren fotoğraflara baktım. Bugün ise harabeye dönmüş halinden eser kalmamış. Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu'nun büyük emeği var, pırıl pırıl olmuş. Araç sahipleri gönül rahatlığı ile arabalarını bu otoparka bırakabilirler.
‘Her şey Manisa'ya hizmet için' parolası ile hareket eden Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'le Soma'da yapılan hizmetlerin açılışına da katılacağım.