Geçen hafta Süper Lig'deki dört büyüklerin aldığı sonuçlar beni şaşırtmadı. Galatasaray'ın maç öncesi yenileceğini oğlum Gökhan'a söylemiştim. O inanmadı. Görülen köy kılavuz istemez ki oğlum. Beşiktaş, Trabzon'u yendi. Bu maçta hakem Ali Palabıyık'ı ön plana çıkarıyorlar ama Beşiktaş ne olursa olsun Trabzon'u yeneceği belliydi. Kartal'ın pençesi yeter de artar bile.
Avrupa fatihi Fenerbahçe, Manisa'da Akhisar Belediyespor'la oynadığı maçı beklediğim gibi kolay yendi 3-1. Kanarya yorgun olmasına rağmen kısık sesi ile bile Akhisar Beldiyespor karşısında keyif verdi. Sarı-Lacivertli takım Akhisar karşısında Mancherter United'e karşı oynadığı taktikle oynadı. Gollerini attı, son saniyelerde bir gol yedi. Süper Lig'de geçen yılın başarıları ile konuşulan Akhisar Belediyespor'da bu sezon da çöküşü devam ediyor. Akhisar oyun olarak eski düzeyde değildi. Ancak Fenerbahçe karşısında şans faktörü ilk yarı yanındaydı 1-0 Fenerbahçe'nin önde olduğu anda Mehmet Topal'ın sebep olduğu penaltıyı Hugo Rodellega atamayınca maçın sonucu belli oldu. 2.yarıda Atıf'ın golü Fenerbahçe'yi rahatlattı. Sonra bir kaleci için en talihsiz hatayı Akhisar kalecisi Fatih Öztürk yapınca Fenerbahçe yükselişine Manisa'da da sürdürdü. Derbide Allah Galatasaray'ı korusun. Başka söylenecek laf yok.
BU İSTANBUL MEDYASINDAN KORKULUR
Akhisar Belediyespor maçının bir Van Persie olayı var. Adeta bu olay maçın önüne geçti. Ambulans krizi diye bas bas İstanbul medyası haber yaptı. Benim gördüğüm kadarı ile stadyumda Ambulans vardı. Ama kapıların kitli olması ve Fenerbahçe doktorunun ilk anda ambulans istememesi gecikmeye neden oldu. Tabi Beyaz Futbol gibi bir program aldı bu malzemeyi uzattı da uzattı. Tamam kapıların kitli olması hata ama Manisa'nın adının bu kadar kirletilmesine karşı çıkıyorum. Burada her takım rahat rahat maç izliyor. Hiçbir taşkınlık çıkmıyor. Bunlar konuşulmuyor ambulans krizi diye Manisa'nın ismi kötüleniyor. Hakikaten bu İstanbul medyası adamı rezilde eder vezir de.