Avrupa basamağının ilk ayağında elenen Fenerbahçe'de hüzün hakim. Başkan Aziz Yıldırım'ın yıldız transferi ile güçlendirdiği Kanarya, Türk Futbolu'nun yapısını iyi bilen Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk'in karşısında iyi ötemedi. Hayal kırıklığı yarattı taraftarına ve spor camiasına. Bizim Millet olarak kötü bir huyumuz var. Abartmasını seviyoruz. Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turunda karşısına rakibi Shakhtar Donetsk çıkınca bu maçın kolay olmayacağı belliydi. Bir defa takımın Teknik Direktörü Lucescu'ydu. Uzun süre bu takımın başında. Kolay lokma olmadığı belli olan rakip karşısında ilk ve bu maç öncesinde Fenerbahçe'nin belli olan gücü, çok fazlaymış gibi yayınlar yapıldı. İlk maçta gördük ki, bunun böyle olmadığı ortaya çıktı. Neredeyse Ukrayna takımı ilk maçta turu aşacak sonucu İstanbul'da yakalıyordu.
HAYAL ALEMİNİ SEVİYORUZ
Gerçek tabloları bir kenara koyarak hayal aleminde yaşamayı seviyoruz. Fenerbahçe Futbol Takımı, Avrupa kupalarında şimdiye kadar Ukrayna takımlarıyla yaptığı 6 maçtan galibiyet çıkaramamış. Dün maçtan önce Fenerbahçeli dostlarımın çoğu takımlarının turu atlayacağı görüşündeydi. Kendilerini buna şartlandırdıklarını gördüm. Fanatik olmayanlara turu geçmelerinin imkansız olduğunu söylemeye çalıştık. Adnan Maraşlı'ya, "Elenmeniz normal, tur atlamanız sürpriz olur" dedim. Gönlümden geçen elbette bu yılki flash transferlerle iyi takım kurmuş görünen Fenerbahçe'nin tur atlaması. Ben, Fenerbahçeli dostlarıma gönlümden geçenleri değil, gerçekleri söyledim.
LUCESCU, FENERBAHÇE İÇİN DEZAVANTAJDI
Görünen köy kılavuz istemezdi. Bana göre Ukrayna takımından çok Teknik Direktörü Lucescu'nun Türk Futbolu'nun durumunu iyi bilmesi Fenerbahçe için büyük dezavantajdı. Eldeki malzeme ile başarılar yaratan Lucescu, Türkiye'de Galatasaray'ı şampiyon yapmıştı. Ne yazık ki Türk Futbolu'nun yazar-çizer takımı Romen çalıştırıcıyı bir türlü içine sindirememişti. Arkasından teneke çalarak gönderdiğimiz Lucescu'nun ne kadar başarılı olduğunu Fenerbahçe karşısında gördük. Tur atlama hayali ile giden bir takımın 3-0 mağlup olmasını hazmetmek kolay değil. Başkan Aziz Yıldırım bu takıma ne yapsa olmuyor. "Karalar bağlamanın, her şeyi karartmanın bir anlamı yok" diyor Haber Türk'te Meriç Müldür. Doğrudur da, Fenerbahçe taraftarının hazmetmesi zor. Önümüze bakacağız.