Şu üç günlük yalan dünyada birbirimizle didişmekten başka bir şey yapmıyoruz. Yalan dünya diyoruz ama, sonra yine bildiğimizi okuyoruz. Geçen hafta Halil Yurtseven ağabeyimiz hakka yürüdü. Antalya’nın Akseki ilçesinden Manisa’ya geldi. Bir Manisalıdan fazla bu şehre değer verdi. Mekanı cennet olsun. Nurlar içinde yatsın. 

Aslında şu üç günlük dünyada baki kalan hoş bir seda bırakmak değil mi? Halil ağabeyim yardımseverliği ile, dürüstlüğü ile hizmetleri ile Manisalıların gönlünde hoş bir seda bıraktı ve gitti. 

Geçen hafta sadece Manisa’da değil, Türkiye’de hoş bir seda bırakan bir ismin adına kurulan Vakfın tanıtım toplantısına gittim. Türkiye’ye ve Manisa’ya yaptığı hizmetlerle herkesin sevgisini kazanan rahmetli Bülent Koşmaz adına eşi Saaded Koşmaz uzun mücadelelerin sonunda Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfını (BÜKSEV) kurmanın mutluluğunu dostlarıyla birlikte paylaştı. Hem de rahmetlinin doğum gününde vakfın tanıtımını yaptı. Ne kadar ince bir düşünce. Rahmetliye verilebilecek en güzel doğum günü hediyesi. Bu özel günde Koşmaz ailesinin tüm fertleri Giritligil Otel’de davetlileri karşıladı. Salon tıklım tıklım doluydu. 

Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Bülent Koşmaz’ın mesai arkadaşı ve AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kemal Çelebi, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Meclis Başkanı Hayati Dolman, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, eski HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun, eski milletvekilleri Faruk Saydam, Muzaffer Yurtaş, Hasan Ören, Eski Bergama Ticaret Odası Başkanı Ali İhsan Süter, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yılmaz, Mehmet Baki Kılıç, Atilla Altuntaş, Serhat Çetin, Meclis Üyeleri Murat Erbil, Meclis Başkan Yardımcısı Tevfik Aslaner aklımda kalan isimler oldu. Tabii rahmetli Koşmaz’ın yakın dostları da salonda yerlerini almıştı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Bülent Koşmaz’ın hayatını anlatan kısa bir film gösterimi yapıldı. Daha sonra kürsüye vakfın başkanı Saaded Koşmaz geldi. Saaded hanım, Bülent Koşmaz Sağlık ve Sosyal Eğitim Vakfı’nın, ömrünü Manisa’ya adayan Bülent Koşmaz’ın felsefesini yaşatmak için Bülent Koşmaz’ın yakın dostları tarafından kurulduğunu söyledi. Vakfın yürüteceği faaliyetler hakkında bilgi veren Saaded Koşmaz, “Öncelikli hedefimiz kanser hasta ve yakınlarına maddi ve manevi destek projeleri üretmektir. Hastalarımıza sıcak bir el olmak istiyoruz. Diğer bir çalışma önceliğimiz de tıp ve sağlık bilimleri alanında eğitime destek faaliyetlerimizdir.” dedi. Bülent Koşmaz’ın, eğitim ve öğretime yönelik çalışmaları olduğunu da hatırlatan Saaded Koşmaz, “Bu anlamda TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi ile işbirliği ve destek projeleri de vakfımızın çalışma alanları içerisinde olacaktır. Yine Bülent Koşmaz’ın felsefesi doğrultusunda toplumumuzun okuma alışkanlığının çoğalması için ‘Sosyal Eğitim’ konusunu da vakfımızın bünyesine aldık’ diye konuştu. Saaded Koşmaz, vakfın bir gönüllülük işi olduğunu belirterek katkı vermek isteyen herkese davette bulundu. 

Saaded Koşmaz’ın ardından kürsüye gelen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Bülent Koşmaz’ın Manisa için çok değerli bir insan olduğunu dile getirdi. Son olarak söz alan AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de TOBB yönetiminde yıllarca Bülent Koşmaz ile birlikte çalıştığını ifade etti. 

“Böyle bir vakfın kurulmasından dolayı Saaded hanımı ve çocuklarını tebrik ediyorum. Bülent Bey Manisa’ya, ülkeye ve topluma hizmet eden önemli insanların yetişmesine vesile oldu. Bugün tanıtımı yapılan vakfın kurulmuş olması Bülent kardeşimizin amel defterine hayır yazılması demektir. Bülent kardeşimiz güzel eserler bırakarak bu dünyadan göç etti. Ama en güzel eserlerinin bu vakfı ülkeye kazandıran eşi ve çocukları olduğunu düşünüyorum” diyen Ak Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez’in sözleri salonu duygulandırdı. 

BÜKSEV kuruldu. Kolay da kurulmamış. Yoğun bir mesai ve sabır isteyen bir süreç sonunda kurulmuş. Şimdi sıra Manisalılarda. Ömrünü ülkesine ve Manisa’ya adamış olan Bülent Koşmaz adına kurulan bu vakıf için Manisalıların kayıtsız kalmayacağını ve gereken destekleri sağlayacağına inanıyorum. 

BÜKSEV ülkemize ve Manisa’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.