Bu futbol hakikaten ilginç bir oyun. İnsanı sevince de boğar, sıkıntıdan fıtık da eder.  Malum Fenerbahçe bu sezonun en büyük sürpriz yapan takımı. Ali Koç’un gelmesi ile camia üstünde güneşlerin açması beklenirken, sarı kanaryalar bu sezon adeta güneş yüzü göremediler.

Ligdeki kötü gidişat, ilk yarı bitmeden Fenerbahçe’nin 3’üncü teknik adamla anlaşmasına sebep oldu. Ali Koç tribün baskısına dayanamadı ve Ersun Yanal’ı takımın başına getirdi.

Oğlum Gökhan cumartesi günü yazdığı köşe yazısında ‘Fenerbahçeli dostlarımda bir bayram havası var’ demiş. Ertan abisinden tutmuş da köfteci Ayhan abisine kadar herkesin Ersun Yanal’ın gelmesinden dolayı çok mutlu ve umutlu olduğunu yazmış.

Hafta sonu alınan sonuçlar doğrultusunda da tepedeki takımlar puan kaybedince Ersun Yanal hızlı bir başlangıç yapacak dedim. Oğlum Gökhan bile ’Fenerbahçe Erzurumspor’a fark atar’ diyordu.

Pazartesi akşamı maçı izlemek için eve giderken telefonum çaldı. Arayan Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir’di. ‘Ertuğrul abi bu akşam yemek yiyelim hem de son gelişmeleri konuşuruz’ dedi. Ben de ‘Maç yayını olan bir yere gidelim. Ersun Yanal’lı Fenerbahçe’yi merak ediyorum’ dedim.

Bilal Demir maçın başlamasına kısa bir süre kala beni Söğütaltı kıraathanesinden aldı ve Hacıoğlu’na götürdü. Kebaplarımızı yerken bir yandan Fenerbahçe maçına bakıyordum bir yandan da Bilal Demir ile siyaset konuşuyordum.

Fenerbahçe maça hızlı başlayınca dikkatimi tamamen maça verdim. Ersun Yanal hem tribünleri coşturmuştu hem de sahadaki oyunu. Sarı lacivertliler muhteşem bir ilk yarı performansı sergiledi. İlk yarıdan maçı koparabilirdiler ama 2-0’da kaldılar.

Devre arası oğlum Gökhan ile konuştum ‘Bu maç farka gider Fenerbahçe havaya girmiş’ dedi. Bu sezon ilk defa Başkan Ali Koç’u gülerken gördüm. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz ilk yarıdaki futbolun ateşine kapılıp sosyal medya hesabında ‘Futbol oynuyorlar resmen’ yazılı paylaşımda bulunmuş.

Ama bu futbol. Topun canı istesin. İkinci yarı başladı Fenerbahçe’nin pili bitti. Erzurumspor bir buçuk atak yaptı neredeyse ve 2 gol buldu. Fenerbahçe özellikle Slimani ile çok bonkör davrandı ve Ersun Yanal ilk maçında dramatik bir şekilde berabere kaldı.

Ligin ilk yarısının bitimine 1 hafta kalmasına rağmen Fenerbahçe düşme hattındaki yerini koruyor. Genel görüntüye baktığımızda Ersun Yanal’ın işi çok zor. Niyazi hocam devre arası dersine çok iyi çalışmalı. Bu takıma iyi antrenman yaptırmalı. Fenerbahçe’nin pili 45 dakikada bitiyor. Bunu Erzurumspor maçında gördük. Fenerbahçe bu hafta arifeyi görüp bayramı göremedi. Bakalım ilerleyen haftalarda Ersun Yanal Fenerbahçe’ye ne getirecek, ne götürecek? Hep birlikte göreceğiz…