Zeytinin yetiştiği önemli bölgelerin başında gelen Manisa’da hasat devam ediyor. Hasadın devam ettiği ilçelerden Saruhanlı’da fiyatların düşük olmasından dolayı çiftçiler oldukça dertli. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, fiyatların bu yıl çok düşük olduğunu belirterek, çiftçilere ürünlerini depolarında bekletmeleri konusunda çağrıda bulundu. Okur, şöyle konuştu: “Çiftçimiz bu dönem zeytin fiyatlarında hiçbir şey anlamadı. Biz bu yıl zeytinden çok umutluyduk. Zeytin fiyatlarının iyi olmasını bekliyorduk. Rekoltenin düşük olmasından dolayı fiyatların iyi olmasını bekliyorduk ama şuanda zeytin fiyatları yerlerde geziyor.”

Okur, zeytinin marketlerde çok yüksek fiyata satılmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Üreticiden 3 TL’ye alınan zeytinin marketlerde 25 TL’ye kadar çıktığını dile getiren Okur, “Aradaki makas gerçekten çok büyük. Neden böyle olduğunu bizde bilmiyoruz. Yetkililer bunu araştırsın. Bunun önüne geçilmesi lazım. Biz çiftçi olarak bunu halkın yemesi için üretiyoruz. Ama halkımız marketlerde 25-30 liraya satılan fiyatlarda zeytin ve zeytinyağı yiyemez. Bizde şuanda zeytinyağı 12-13 lir, marketlerde 25- 30 lira” ifadelerini kullandı.

Saruhanlı Kepenekli Mahalle sakinlerinden zeytin üretcisi Adil Karadağ, fiyatların geçtiğimiz yıllara göre düşük olduğunu söyledi. Geçen yıla göre talebin düşük olduğunu ifade eden Karadağ, “Geçen yıl 10 firma istek yapıyorsa bu yıl 1-2 firmaya düştü” dedi.

Editör: TE Bilişim