İZMİR (AA) - TÜYAP tarafından 4 Ekim'de açılacak MAKTEK İzmir Fuarı'nda, aralarında dünya çapında makina üreticilerinin de bulunduğu 390 firma yeni ürünlerini ilk kez sergileyecek.

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, düzenlediği basın toplantısında, yıllardır İstanbul'da başarıyla düzenledikleri MAKTEK fuarını bu yıl ilk kez sektörün talebi üzerine İzmir'de yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Ekonomi Bakanlığı tarafından yeni dönemde 474 fuar planlandığını belirten Ersözlü, bu fuarların 218'in İstanbul'da, 42'sinin ise İzmir'de olduğunu ifade etti.

İzmir'in son dönemde fuar organizasyonlarıyla öne çıktığına işaret eden Ersözlü, şöyle konuştu:

"Sektörün büyük değer verdiği bu fuarda, Endüstri 4.0'ın önemli örnekleri İzmir'de sergilenecek. Aralarında dünyanın önemli üreticilerinin de olduğu 390 firma ve 875 marka ürünlerini ilk kez bu fuarda görücüye çıkaracak. Fuarın İzmir'e de ciddi katkı sağlamasını bekliyoruz. Aldığımız bilgilere göre fuar süresince otellerde ciddi oranda bir doluluk gözlenecek. Fuara 40'a yakın ülkeden yerli ve yabancı 30 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Fuarın sonunda ise 250 milyon dolarlık bir iş hacminin ortaya çıkacağını öngörüyoruz."

Ersözlü, makine sektörünü bir araya getirecek fuarı tekli yıllarda İzmir'de çiftli yıllarda ise İstanbul'da düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hakan Aydoğdu da sanayide üretilen her ürüne doğrudan ya da dolaylı katkı sağladıklarını dile getirdi.

Makina İmalatçıları Birliği Başkanı Ahmet Özkayan ise "Milli Üretim Milli Güç" sloganıyla, makine imalat sektörünün her alanda dünyaya tanıtılması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

4 Ekim'de açılacak olan MAKTEK İzmir Fuarı, 7 Ekim tarihinde saat 18.00'e kadar kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: aa