Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Meclis Başkanı Ümit Türek ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arkın Şıktaşlı tarafından karşılanan heyete, Manisa’daki yatırım fırsatları detaylı bir şekilde anlatıldı.

İzmir Kalkınma Ajansı ve Zafer Kalkınma Ajansının organizasyonu ile Manisa’ya gelen Japan Cooperation Center for Middle East (JCCME) adlı Kamu Kurumu Genel Müdürü Mr. Takashi Oya, Müdür Ms. Wayama Takako ile UNIDO (Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı) Tokyo Ofisi Danışmanı Ms. Reina Maeda, boya ve kimyasal maddeler, yenilenebilir enerji, fon yönetimi, enerji üretimi, gıda ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren özel sektör temsilcilerinin oluşturduğu heyetin İstanbul’da başlayan, İzmir’le devam eden inceleme ve ziyaret turları Manisa’da noktalandı.

Manisa Programı çerçevesinde Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret eden ve daha sonra Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ni inceleyen Japon yatırım heyeti son olarak Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın misafiri oldu.  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Meclis Başkanı Ümit Türek ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arkın Şıktaşlı tarafından karşılanan heyete, Manisa’daki yatırım fırsatları hazırlanan sunumla detaylı bir şekilde anlatıldı.

Japon yatırım heyetinin Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptığı ziyarette Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Mıynat, MCBÜ Dekan Danışmanı Prof.Dr.Ali Çipiloğlu, Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof.Dr.Hüseyin Aktaş, Manisa Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç.Dr.M.Bahattin Akgül ile MCBÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdür ve Manisa İli Oda ve Borsalar Akademik Danışmanı Prof.Dr.Mahmut Karğın’da eşlik ettiler.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz Japon heyetine yapacağı sunuma geçmeden önce, Dünyanın ve Avrupa’nın yatırıma en uygun kenti Manisa’ya hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Başkan Yılmaz, Manisa’nın ekonomik ve sosyal yapısı ile Manisa’da yatırımcılara sağlanan destekler ve avantajlar hakkında Japon yatırım heyetine detaylı bilgiler aktardı.  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak sanayici ve üniversite işbirliğine de büyük önem verdiklerini sözlerine ekleyen Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, “Manisa yatırımcılar için her yönüyle avantajlı bir şehir. Havaalanına, limanlara yakınlığı başta olmak üzere devletimizin de sağlamış olduğu bir çok pozitif avantajları da bünyesinde barındıran bir şehir. Biz her gelen yabancı misafirimize aynı sözleri söylüyoruz, Manisa’ya yatırım yapmış olmaktan pişman olmazsın. Çünkü bir yatırımcının istediği her türlü avantaj ve imkanlar bizde mevcut” diye konuştu.

MCBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Mıynat, heyete üniversite ve sanayi işbirliği ile yapılan projelerden bahsederken, Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof.Dr.Hüseyin Aktaş’da Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da ortakları arasında yer aldığı Manisa Teknokent hakkında bilgi verdi. Manisa Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç.Dr.M.Bahattin Akgül ise, Teknokent’te yer alan Öztaş firması tarafından tasarlanan soğutucu da muhafaza edilen kurtulmuş meyvelerden oluşan ürünleri Japon heyetine takdim etti.

Manisa’da geçirdikleri bir gün içerisinde şehir ve sanayi bölgesi hakkında oldukça olumlu izlenimler edindiklerini söyleyen Japon yatırım heyeti temsilcileri, bu programa katılmadan önce Türkiye ve Manisa hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadıklarını, ancak bu program çerçevesinde oldukça olumlu düşüncelerle ülkelerine döndüklerini, Türkiye’de yatırım için bir güvenlik sorunu olmadığını ve Manisa’nın da yatırım için uygun bir kent olduğunu ifade ettiler.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve Meclis Başkanı Ümit Türek, günün anısına Japon yatırım heyeti temsilcilerine Manisa’ya özgü ürünleri hediye ettiler.

Editör: TE Bilişim