ÖZEL HABER: BURHAN AKDEMİR

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, 2018 yılı hac ve umre vazifesi için yapılan riyal uygulamasının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini ifade etti. Suudi Arabistan’ın milli parasının riyal olmasından dolayı Türk Lirası ile hac ve umre seyahatlerinin çok mümkün olmadığını söyleyen Müftü Cihan, “Diyanet İşleri Başkanlığımız dövizin bize yaptığı olumsuz etkileri asgariye indirmek açısından böyle bir tercihi uygun gördü.” dedi.

Dolar ve Euro’daki yükseliş ve ülkemize uygulanmak istenen ekonomik oyunların boşa çıkması adına her kurum üzerine düşeni yapmaya devam ediyor. Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, bu yıl uygulanan riyal üzerinden hac ve umre seyahatlerinin devamlı olması için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çalıştığını aktardı. Diyanet İşleri Başkanlığı da hac ve umre vazifelerinin dolar ya da Euro üzerinden değil de riyal üzerinden yapılması için harekete geçti ve bu dönem ilk kez riyal üzerinden işlem yapıldı.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan da konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları aktardı: “Şu anda tamamlamak üzere olduğumuz hac mevsiminde riyal üzerinden fiyatlandırmalar yapıldı. Hem umre, hem de hac uygulamaları riyalle gerçekleştirildi. Önümüzdeki yıl içerisinde de öngörülen yine aynı yöntem. Diyanet İşleri Başkanlığı da bu konuda aynı görüşte ve bundan sonraki hac ve umre ziyaretlerinin riyal üzerinden gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.”

“TL ÜZERİNDEN ÇOK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR”

Hac ve umre organizasyonlarının TL üzerinden yapılmasının zor olduğuna işaret eden Müftü Cihan, “Organizasyonun çok önemli bir bölümü Suudi Arabistan’da gerçekleştiriliyor. Orada alınan hizmetlerin karşılığı da kendilerine ödendiği için tabiatıyla onların da talepleri Türk Lirası olarak değil, kendi para birimleri olan riyal. Riyal haricinde de dolar ya da Euro üzerinden işlem yapmak istiyorlar. Biz de en azından kendi para birimleri üzerinden işlemleri yapmak taraftarıyız. Diyanet İşleri Başkanlığımız dövizin bize yaptığı olumsuz etkileri asgariye indirmek açısından böyle bir tercihi uygun gördü.” diye konuştu.

“SON KAFİLELER DÖNMEK ÜZERE”

2018 yılı için hac kafilesinin dönüşleri konusunda da açıklama yapan Müftü Cihan, “İki gün içerisinde 2 kafilemiz ve 24 kişilik grubumuz ilimize intikal etmiş olacak ve böylece 2018 yılı için hac görevine giden bütün kafilelerimiz Manisa’ya dönmüş olacak.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim