Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla tüm dünyada 160 ülke ile eş zamanlı kutlanan Global Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlenen ‘Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum İstanbul’un yedincisi İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapıldı. “Altın Yumurtlayan Kafalar” ana teması ile gerçekleştirilen G3 Forum; Habitat ve PublicisLive ev sahipliğinde, Deniz Bank ve Turkcell Arıkovanı sponsorluğunda Türkiye’nin önde gelen iş insanlarını genç girişimci ve girişimci adayları ile buluşturdu.
Yedincisi düzenlenen bu önemli organizasyona TOBB Manisa İl  Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nilgün Aksoy ve İl İcra Kurulu üyeleri de katıldılar. TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Atlı karınca sanat atölyesi tarafından yapılan minyatür at arabasını hediye etti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin okuyarak değil, tatbik edilerek öğrenildiğini belirterek, “TOBB olarak bunun farkındayız. Girişimciliğin Türkiye’nin geleceği olduğuna inanıyoruz. Ve Türkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirmek için çalışıyoruz” dedi.​

Açılış konuşmalarını G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz, Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş, Turkcell Dijital Servisler ve İş Ortaklıkları Genel Müdür Yardımcısı Ayşem Ertopuz ve Habitat Kurucu Başkanı Sezai Hazır’ın yaptığı G3 Forum, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun girişimcilik konulu konuşması ile devam etti.

Global Girişimcilik Haftası’nın 160’ı aşkın ülkede aynı anda kutlandığını anımsatan TOBB Başkanı Rifat  Hisarcıklıoğlu, “Girişimciliği, ülkemiz gündemine bu camia, yani bizler getirdik, sahip çıktık ve tanıttık. Bu konuda mütevazi olmayacağım, çünkü sizlerle gurur duyuyorum. TOBB olarak, dünya çapındaki bu organizasyonu da ülkemize kazandırdık. Girişimcilik alanında, Türkiye’deki en kapsamlı ve en önemli organizasyona, hep birlikte imza attık” ifadelerini kullandı.

G3 Formunun Dünya Girişimcilik Haftası etkinliklerinin en önemli ayaklarından birisi olduğunu belirten TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Nilgün Aksoy, ‘Oldukça başarılı geçen forumda TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu önderliğinde, G3 formuna katılan iş dünyasının önemli isimleri ile bir araya geldik. Onların tecrübelerini dinledik’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim