Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı internet sitesinde yayınlanan 2018 yılı Yatırımların İllere Göre Dağılımı tablosunda Manisa’nın 81 il içerisinde 46. sırada bulunduğunu söyleyen Bakırlıoğlu diğer illere ayrılan ödenek rakamlarına dikkat çekti.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında 2018 yılında ülke genelinde toplam 94.9 milyar lira kamu yatırımı için para harcandığına vurgu yaptı.

Manisa’nın Ege Bölgesi’nde en az yatırım alan il olduğuna dikkat çeken Bakırlıoğlu “2018 yılında Manisa’ya 155 milyon lira para ayrılırken komşu illerimiz, İzmir 2 milyar TL, Balıkesir 279 milyon TL, Denizli 268 milyon TL, Aydın 174 milyon TL kamu yatırımları için pay almıştır. Görüldüğü üzere hepsi bizden daha fazla yatırım ödeneği almışlardır. Manisa ile aynı büyüklükteki iller en az üç katı ödenek alırken, daha küçük olan illerden Aksaray’da                   1 milyar 270 milyon lira, Artvin’de 556 milyon lira, Zonguldak’ta ise 485 milyon lira kamu yatırımlarına para ayrılmıştır.

Manisa 81 il içerisinde; gayri safi yurtiçi hasıla bakımından 11., canlı hayvanlar değeri bakımından 6., tarımsal üretimi ile 7., ödediği vergi ile 18., yaptığı ihracat ile 8., nüfus bakımından 14., yüzölçümü bakımından ise 17. sırada bulunmaktadır. Bu kadar önemli, ülke ekonomisine bu kadar artı değer yaratan, sürekli göç alan ve büyüyen bir ilde yatırım harcamalarının yüzde 70 oranında azalması hükümetin Manisa’yı gözden çıkardığının göstergesidir. 2018 yılında kamu yatırımlarına harcanan 155 milyon lira ise devam eden yatırımlar olup, yeni yatırım yoktur. Akhisar çevre yolu başta olmak üzere birçok yatırım inşaatı durdurulmuştur. Manisa ilçelerini birbirine ve çevre il ve ilçelere bağlayan birçok yol yapılmamıştır” dedi.

Editör: TE Bilişim