Bu yıl 5’incisi düzenlenen ve 30 firmanın katıldığı Manisa Ayakkabı Moda Fuarı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle ziyaretçilere kapılarını açtı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen fuarın açılışına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, ilçe belediye başkan yardımcıları, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Ahmet Çakın ve MESOB’a bağlı odaların başkanları ve temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile fuara katılan firmaların temsilcileri katıldı.

BAKANLIK PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşmalar öncesinde yılın ahisi seçilen İbrahim Ethem Karakaş’a,  Vali Mustafa Hakan Güvençer, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından gönderilen plaketi takdim etti.

“FUARLARIN DESTEKLENMESİ VE GENİŞLETİLMESİ LAZIM”

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan’ın yaptığı açılış konuşmasında Manisa’daki fuara ilk defa katıldığını belirterek, bu tür fuarların desteklenmesi ve genişlemesi gerektiğine vurgu yaptı. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, fuara Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni temsil etmesinden daha çok bir ayakkabıcı olarak katıldığını belirterek, “Bugün bu fuarın bütün emeğini fuar şirketi ayakkabıcı dostlarımız üstlendiler. Bizlere de katıldıkları yerlerde yardım etmek düştü. Bu fuar küçük fakat önemli bir fuardı. Burada çok kalabalık müşteri kitlesi bulamazsınız ama çok mal satıldığını bilmek zorundasınız. Buraya toptancılar gelir. İzmir fuarına gitmeden buraya uğrayan bir çok toptancı gördüm. Çok memnun oldum. Ülkemizde artık bu kriz dediğimiz ortamı diğer ortamlara aktaracağımız en kolay yol ihracattır. İhracatın en kolay yollarından biri bizim açımızdan burasıdır. İçerde gördüğünüz irili ufaklı atölye ya da fabrikaların bir kısmı direk olarak ihracat yapabilmekte bir kısmı da dolaylı olarak yurt dışına mal satabilmektedir. Bu bugünlere geldiğimiz için biz mutluyuz. İçeride Manisa’ya has olan bütün modelleri görebilirsiniz. Bu arada yılın ahisi seçilen ustamızı da buraya getirdik. Kendi adını taşıyan bir model yaratmış ve o model yıllarca Türkiye’nin değişik yerlerinde satılmış. Bunu ancak ayakkabıcılar ne demek istediğimiz anlar. Fuar hayırlara vesile olsun diyorum. Ben hayırlı olacağını düşünüyorum. Fuara yurtdışından katılacaklar var  ve bu kişiler ilk defa Manisa fuarına katılacaklar. Bu bizim için önemli bir başlangıçtır. Fuarın önce Manisa’ya, ayakkabı camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KURDELE PROTOKOL ÜYELERİ TARAFINDAN KESİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve protokol üyeleri tarafından fuarın açılış kurdelesi kesilerek, fuar ziyaretçilere açıldı. Fuarda yer alan 30 firma protokol üyeleri tarafından gezilerek, firma sahipleri ve temsilcileri tarafından bilgiler alındı.

Editör: TE Bilişim