Hazine Müsteşarlığı tarafından, yastık altındaki altınların ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla başlatılan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası uygulaması Manisa’da da başlıyor. Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak uygulama öncesinde Ziraat Bankası İzmir 2. Bölge Yöneticisi Hüseyin Tamer Karaman’ın da katılımıyla Manisalılara tanıtıldı. Karaman, 16-20 Ekim tarihleri arasında Merkez, Akhisar, Turgutlu ve Salihli’de taleplerin kabul edileceğini ifade etti.

‘Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası’ uygulaması, Manisa’da da başlıyor. Hazine Müsteşarlığı tarafından, yastık altındaki altınların ülke ekonomisine katkı sağlaması amacıyla başlatılan uygulama, 16-20 Ekim tarihleri arasında Manisa’da da gerçekleşecek.

Konuyla ilgili olarak Ziraat Bankası İzmir 2. Bölge Yöneticisi Hüseyin Tamer Karaman bir basın açıklaması düzenledi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Karaman, ülke genelinde tahmini olarak 2 bin 200 ton altının vatandaşın evinde yastık altında olduğunu bildirdi.

Karaman, şunları aktardı: “Manisa’da 16-20 Ekim tarihleri arasında talepleri kabul edeceğiz. 16-20 Ekim arasında merkezde Ziraat Bankası Mesir Şubesi’nde, 16-18 Ekim tarihleri arasında Akhisar’da, 19-20 Ekim’de Turgutlu’da ve 16-18 Ekim’de Salihli’de talepler kabul edilecek.”

Uygulamanın hem ekonomiye hem de vatandaşa yarar sağlayacağına inandıklarını ifade eden Karaman, “Vatandaş altınım çalınacak derdine düşmeyecek. Gelir ve stopaj kesintisi yapılmayacak. Ayrıca vade tarihinde istenirse fiziki altın olarak geri sunulacak.” şeklinde konuştu.

Hangi tür altınların kabul edileceği konusunda da bilgilendirmede bulunan Karaman, bu konuda şunları söyledi: “22 ve 24 ayar altınlar kabul edilecek. Çeyreklik, yarımlık, birlik, 2 buçukluk, beşlik ziynet, sikke altınlar, bilezik ve kolyeler. Reşat altınlar kabul edilmiyor. Üzerinde taş bulunan altınlar da kabul edilemeyecek.”

Karaman, son olarak şunları aktardı: “Kaynaklar doğru mecralarda değerlendirilmeli. Bu nedenle böyle bir proje uygulamaya kondu. Dış borçlanmadan ziyade, öz kaynakların kullanılabilmesi daha fazla önem arz ediyor. Ülke ekonomisine destek açısından proje büyük önem taşıyor. Yastık altında bekletmek hiçbir yarar sağlamıyor.”

Editör: TE Bilişim