Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Şubat ayı etkinlik programı kapsamında düzenlediği ‘Endüstri 4.0 Sanayide Dijital Dönüşüm’ panelinde Manisa iş dünyasını bir araya getirdi. Manisa  Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş’ın moderatörlüğünde , CDO Türkiye Başkanı  Dijital Stratejist Bülent Kutlu ve Vestel Dijital Dönüşüm Koordinatörü Emre Mestandoğan’ın konuşmacı olarak yer aldığı panelde   ‘Endüstri 4.0 nedir? Sanayide dijital dönüşüm ve etkileri, Üniversite-Sanayi işbirliğinde Endüstri 4.0, Endüstri 4.0’ın Türkiye sanayisine etkisi nedir? Endüstri 4.0 yatırımları yeni tesislere mi yapılmalı, mevcut tesisler mi kullanılmalı? Gelecek, bu dönüşümler hangi yetkinlikleri getirecek? sorularının cevapları Manisa iş dünyası ile paylaşıldı.

MTSO Bülent Koşmaz Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda düzenlenen panele  MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Miynat, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yavuz Kurt, Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Sinan Aktaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Doç. Dr. Erbil Kalmış, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü ve TOBB Manisa İl Oda ve Borsalar Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mahmut Karğın ve iş adamları katıldı.

ERBİL’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, Endüstri 4.0’ın günümüzdeki önemine vurgu yaptı. Endüstri 4.0’ın Almanya’da başladığını ve ABD, Japonya gibi ülkelerde hızla geliştiğini ifade eden Erbil, “Endüstri 4.0’ın bu kadar önemli hale gelmesinde en temel etken maliyetleri düşürme olanağı veren teknolojileri bizlere sunmasıdır. Yapılan bir araştırmaya göre Almanya’nın bu sayede sadece üretimde önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde 90-150 milyar Euro maliyet avantajını elde edeceği belirtilmektedir. Ülkemiz için böyle bir değişim 150-200 milyar TL’lik ek gelir anlamına geliyor. Bu sanayicimiz için büyük bir rakam. Aslında şunu net bir şekilde ifade etmeliyiz.  Türk sanayicileri olarak yeni sanayi devrimini kaçırma şansımız yok. Ya bu trene bineceğiz ya da ulusal pazarda tırnaklarımızla kazandığımız yeri kısa sürede kaybedeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş’ın moderatörlüğünde, CDO Türkiye Başkanı  Dijital Stratejist Bülent Kutlu ve Vestel Dijital Dönüşüm Koordinatörü Emre Mestandoğan’ın konuşmacı olarak yer aldığı panele geçildi. Panelde 4. sanayi devrimi olarak nitelendirilen ve bilişim teknolojileri ile endüstrinin birleştirilmesi hedeflenen Endüstri 4.0 ile ilgili yapılacak yatırımlar ve yatırımlar için mevcut tesislerin yeterliliği konuşuldu. Panelde ayrıca Endüstri 4.0'ın hangi yenilikleri getirdiği ve Türkiye'nin Endüstri 4.0'daki yeri anlatırken, son bölümde ise katılımcılardan gelen sorular cevaplandırıldı.
Panelin sonunda Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil,  Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mustafa Miynat ve
 Vals Elektronik San.Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Aysan, panelin moderatörlüğünü yapan Manisa  Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Manisa TEKNOKENT) Genel Müdürü Prof.Dr.Hüseyin Aktaş ile konuşmacılar CDO Türkiye Başkanı  Dijital Stratejist Bülent Kutlu ve Vestel Dijital Dönüşüm Koordinatörü Emre Mestandoğan’a günün anısına plaket takdiminde bulundu.

Editör: TE Bilişim