Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne geçen hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun Manisalı. Türkiye'nin başarılı cerrahlarından ve organ naklinde Türkiye'nin en başarılı organ nakil uygulama oranına sahip Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin hocalarından olan ve yaşam öyküsü başarılarla dolu öncü bir bilim insanıdır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından yapılan atamayla Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne gelen çiçeği burnunda Rektörümüzü telefonla aradım. "Hayırlı, uğurlu olsun" dedim. Hocam da görevine yeni başladı. Bahar aylarında Ege Ajans'ın yıl dönümü kutlaması vardı, Oğuzhan Kavaklı hocam da beni davet etmişti. Her zaman olduğu gibi Nezih Varol'la birlikte Ege Üniversitesi'nin yolunu tutmuş ve çok güzel geçen etkinliğe katılmıştık. Hoşcoşkun hocamla da orada buluşmuş ve sohbet etmiştim. Yine kendisi gibi Turgutlulu olan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek'i de beraber ziyaret edecektik, ama Erdilek'i makamında bulamayınca bu ziyareti gerçekleştiremedik.
MANİSALILAR HOCAMI SEVER
Sevgili hocamla Manisa'da da açılışlarda, toplantılarda çok beraber oldum. Saygın bir Profesör olan hocamı Manisalılar yakından tanır. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in yakın dostudur. 1973 yılında Üniversite eğitimine başlayan Hoşcoşkun, öğrencilikle başlayan eğitimini Profesörlüğe ve ardından Rektörlüğe kadar taşıdı. Bu başarılı geçmişinin kesitleri şöyle;
ÇOK PARLAK BİR KARİYERİ VARDI
Prof.Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, 1979 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak Tıp Doktoru unvanını aldı. 1987 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalında Cerrahi İhtisasını başarıyla tamamlayan Hoşcoşkun, 1985-1992 yıllarında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda üst uzmanlık eğitimini de tamamladı. 1991 yılında Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda Doçent unvanını aldı. 2003 yılında da profesörlüğe yükseldi.
ÜNİVERSİTENİN İLK ORGAN NAKLİNİ YAPTI
1987 yılında İzmir'de ve Ege Üniversitesi'nde ilk organ naklini gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Ulusal Koordinasyon Sistemi'nin oluşturulmasında ve Organ Nakli Ulusal Koordinasyon Kurulu'nda seçilmiş Kurucu Başkan olarak görev yaptı. Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Kurucu Üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun aynı zamanda Türk Tabibler Birliği, Ulusal Cerrahi Derneği, Türk Nefroloji Derneği ve Türk Hepato Pankreato Bilimler Cerrahi Derneği üyesidir. Ulusal ve Uluslararası dergilerde yayınlanan makaleleri, kongre bildirileri ve konuşmaları gibi çok sayıda akademik aktiviteleri bulunuyor. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda ve Ege Üniversitesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevine devam ederken Ege Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirildi. Manisalı Hoşcoşkun Osmanlı öncesinde bölgeye gelip yerleşen bir aileden geliyor. Kurtuluş Savaşı sırasında dedesinin Turgutlu'ya yerleşmesi sonucu aslen Turgutluludur. Annesi de köken olarak Manisalıdır. Turgutlu Camii Cedit Mahallesi'nde 16.12.1955 yılında dünyaya gelmiştir. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.
BAŞARILAR DİLERİM
Manisalı hocam Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, çalışkan, başarılı, parlak geçmişiyle Ege Üniversitesi'nin başarısını daha da arttıracaktır. Görünen köy kılavuz istemez. Hocama yeni görevinde başarılar dilerim. Hayırlı, uğurlu olsun.