Ege'nin güven abidesi Ege Koop, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde örnek ev projesini hayata geçiriyor. Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve Onursal Danışman Öcal Uluç dün Manisa'daydı. Taş Fabrika'da Manisa ve Turgutlu medyasını kahvaltıda buluşturan Genel Başkan Hüseyin Aslan bugüne kadar yaptıklarını anlattı. Turgutlu'daki yeni proje için de bilgiler sundu.
Öcal Uluç biliyorsunuz benim mesleğimin hocası. Hüseyin Aslan 35 yıllık arkadaşım. Tercüman Gazetesi'nin güçlü döneminde üçümüz birlikte çalıştık. Yıllardır da birbirimizden kopmadık. Hüseyin Aslan kooperatifçiliği seçti. Ege Koop'un genel başkanı olarak İzmir'de evsiz barksızları inanılmaz fiyatlarla ev sahibi yaptı. Herkesin hayır duasını aldı. Turgutlu'daki proje için beni aradı. "Turgutlu belediye başkanına gidelim" dedi. Geçen hafta içinde Turgutlu'ya gittik. Belediye Başkanı Turgay Şirin ile biraraya geldik. Turgutlu için düşünülen ev projesi için başkana bilgi verdik. Hüseyin Aslan çalışkandır. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Turgutlu'ya Ege Koop olarak girmesi bu kentlerin büyük şansıdır.
Dün Taş Fabrika'da üç dost birarada olduk. Kahvaltı mükemmeldi. Öcal Uluç konuştu. Ben de birşeyler söyledim. Genel Başkan Hüseyin Aslan Manisa medyasına projeyi anlattı. Turgutlu'da da bir toplantı yapacağını söyledi. Sonra da Öcal Uluç Manisa'ya gelince uğrak yeri Ayn-ı Ali'ye gittik. Ayn-ı Ali'nin sahibi sultan Levent hemen Öcal abimin nargilesini, sultan çayını önüne koydu. Hüseyin Aslan ve oğlum Gökhan'la birlikte anıları tazeledik. Cengiz İbret yanımıza geldi. Manisaspor'da futbol oynamış, Hikmet'in annesinin vefatını öğrendim. Cenaze törenine katıldım. Hikmet'e başsağlığı diledim. Öcal Uluç Manisa'ya gelince mutlaka Ali Baba'da köfte yer. Onur'u aradım İzmir'deymiş, oğlu ilgilendi. Hüseyin Aslan ilk defa geldiği için köfteleri çok beğendi. Dün dostlarımla birlikte olmaktan mutluluk duydum. Her günüm böyle olsun.
ÜSTAD ULUÇ GAZETECİLİK DERSİ
Öcal Abi ile birlikte gaztemiz Olay'a geçtik. Ben yazımı yazarkan Öcal Uluç gazetcilik mesleğinin inceliklerini gazetemiz çalışanlarına anlattı. En ince ayrıntısına kadar yaratıcı olmanın kopyalarını Verdi. Bizde kendisni zevkle dinledik. Öğrenmenin yaşı yok. Hele Öcal abi anlatınca öğrenmenin tadı bir başka oluyor.