Önümüzde 9 günlük Kurban Bayramı var. Bizim de birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönem yaşıyoruz. Malum, 15 Temmuz darbe teşebbüsünü halkımızın canını ortaya koyması ve hükümet ile muhalefet partilerinin ortak mücadelesiyle atlattık. Ama yeterli oldu mu? Hayır. Çünkü ülkemizin üzerinde çok sayıda hain göz var. Türkiye'nin kalkınması, büyümesi, gelişmesi birçoklarının işine gelmiyor. Darbe teşebbüsünün hala başı sonu belli değil. Her yere, tüm kurumlara sızmışlar. Ama toplumda ve medyada oluşan genel kanaat belli, darbenin ardında dış güçler var.
HERKESE DOSTUZ
Büyük Ortadoğu Projesi için uğraşanlar Türkiye'den rahatsız. Sınırımız yangın yeri. Bu yangından kaçanlara kapılarını açan yine Türkiye oldu. Zor koşullardaki Suriyeli vatandaşlar ölümün kıyısından ülkemize sığınarak kurtuldular. Devlet olarak onlara elimizden gelen imkanları sunuyoruz. Bize de yakışan buydu. Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde zor duruma düşen komşularına ve hatta daha uzaktaki insanlara kapılarını kapatmamıştır. Umarım onlar da bayramı huzur içinde geçirirler.
YARALARI SARIYORUZ
Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine yuvalanan hainler çok şükür teker teker yakalanıyor. Aynı şekilde yargıda, emniyette, çeşitli Devlet kurumlarında yuvalanmış onbinlerce FETÖ'cünün tasfiyesi ile Devlet mekanizması rahatladı. Şimdi ilgili bakanlıklar yeni kadrolar açıp yeni memurlar işe alacak. Belli oranda yaşanan işsizlik sorunu da çözümlenmiş olacak. Devlet kapısında iş bekleyen vatandaşlarımız sanırım bu uygulamadan istedikleri gibi yararlanırlar.
CUMHURBAŞKANIMIZI DİKKATLE DİNLEYELİM!
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında zirve boyunca birçok ülke liderleri ile ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade ederek gündemindeki en önemli başlıkların terörle mücadele, Suriye ve Fırat Kalkanı operasyonu olduğunu açıklamıştı. "Bölgede ateşkesin ilan edilmesi için bir çalışma içindeyiz. Kurban Bayramı öncesi bu ateşkes sağlansın, Halep halkı bombalardan kurtulsun istiyoruz" diyen Erdoğan, iyi niyetini bir kez daha ortaya koydu.
"TERÖRÜN HEPSİ AYNI"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaşanan olayları özetlediği şu sözleri çok önemli; "15 Temmuz kanlı darbe girişimi terörün başka bir biçimidir. Böyle bir saldırı karşısında her meslekten, her kökenden, ülkemizin her bölgesinden 241 insanımız şehit olmuştur. Ben milletimle iftihar ediyorum. Kendilerini meydanlara çağırdım ve 81 vilayette tüm halkımız meydanlara yürüdü. Ben havalimanına indiğimde on binlerce insan orada bekliyordu. Onlar tanklardan, F16'lardan korkmuyordu. Kadınlar vardı, gençler vardı, bundan dolayı parçalanan hanım kardeşlerim vardı. Bu bir demokrasi mücadelesiydi. Milletimizin cesareti, Devletimizin hızla refleks vermesi sayesinde bastırılan bu darbe girişimi, terör örgütlerinin cüretini ne kadar artırabileceğinin bir örneğidir. Terör bumerang gibi döner aynı şekilde o ülkeleri de vurur. DAEŞ', PKK'yı, PYD, YPG ve FETÖ'yü ayrı tutan anlayışı terk etmeliyiz. Biz ne pahasına olursa olsun terörizmle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürmekte kararlıyız."
Ben Türk milletinin birlik ve beraberlikle yüzyıllardır olduğu gibi bundan sonra da her güçlüğün üstesinden geleceğine inanıyorum. Yeter ki el ele verelim.