Haftalardır süren Dünya Kupası heyecanında son viraja girdik. Bugün Belçika ve İngiltere 3’üncülük maçı için sahaya çıkacaklar. Yarın ise turnuvanın başından beri favorim olan Fransa, Hırvatistan ile final maçına çıkacak. Aslında durgun başlayan bir turnuva izledik. Ama daha sonra vites hep arttı. Özellikle Fransa ve Belçika takımlarının maçları keyifli geçti. Fransa-Arjantin, Belçika- Japonya, Belçika-Brezilya maçları çok keyif verdi. Hırvatistan’ın nerdeyse her maçında taktik savaş vardı. Takım disiplinini hiç boşlamadılar. Modric bir orkestra şefi gibi takımı çok iyi yönetti. Büyük bir başarı öyküsü sergileyip finale çıktılar. Üst üste 3 maçta 120 dakika sahada mücadele ettiler. Hakikaten müthiş bir kondisyon örneği. Ve bu maçlarda hiç de ezilmediler. Hep oyuna ortaktılar. Hayran kalmamak elde değil.

HIRVATİSTAN TANIDIK RAKİP

Esasında Dünya kupasında harikalar yaratan Hırvatistan bize çok tanıdık bir rakip. Fransa’da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası’nda aynı grupta yer almıştık. Bizim için turnuva kötü geçmişti. İlk maçta Hırvatlara yenilmiştik. Ama daha sonrası 2018 Dünya Kupası Avrupa eleme grubunda aynı grupta yer aldık. Hırvatistan İzlanda’nın ardından gruptan 2’inci olarak çıkabilmişti. Bizim 4’üncü olduğumuz grupta Hırvatistan iki maçta da bizi yenemedi. İki maçta Hırvat takımından 4 puan almamıza rağmen gruptan çıkamamıştık. Yani Milli takımımın ne kadar potansiyelli bir takım olduğunu fakat bir planın olmadığından sürekli başarıyı bir tülü yakalayamadığı ortada. Şimdiye dönecek olursak Hırvatistan yarın Dünya kupası finali için sahaya çıkacakken biz yine televizyon başında olacağız. Maalesef ki bir spor politikamız yok. İnşallah yeni kabine ile somut adımlar atılır.

FRANSA BENİ YANILTMADI!

Turnuvanın başından beri emzik gibi ağzımda Fransa takımı vardı. Almanya, Brezilya, İspanya’dan bahsedenlere inat ben hep Fransa dedim. Manisa’da düzenlenen Ege Kupalarına ambargo koyan takım artık büyümüş ve Dünya kupasına gelmişti. Bana göre altın jenerasyondu. Aynı Belçika gibi. Alt yaş takımlarında mücadele eden oyuncuları Fransızlar A milli takıma çok iyi monte etmişlerdi. Bir gerçek var ki Dünya Kupasının en değerli kadrosuna sahipler. Bana göre adım adım performanslarını yükseltip finale doğru emin adımlarla geldiler. Karşılarında ciddi bir rakip var. Turnuvanın en iyi orta sahasına sahip iki takımı karşı karşıya gelecek. Ama Fransa’nın hücum tarafı tam bir alice harikalar diyarı. Griezmann, Mbappé, Grioud bana göre çok kalite bir üçlü. Orta sahada Kante gibi bir dinamo var. Bana göre Belçika ile birlikte en hızlı hücuma kalkan takım Fransa. Yani iki takımı teraziye koyduğumuzda Fransızların ağır bastığını düşünüyorum. Keyif bir maçın biz beklediği ise şüphesiz.