Grandmedical Manisaspor tarihinin en kötü günlerini yaşarken, Başkan Mevlüt Aktan ve ekibinin yönetimindeki Manisa Büyükşehir Belediyespor ise rekorları kırarak şampiyonluğa koşuyor. Yeşil-beyazlılar Pazar günü Bergama Belediyespor’u yenerse bu sezon Türkiye spor gündemine damga vurarak profesyonel liglerde en erken şampiyon olan takım olacak. Grandmedical Manisaspor ise önceki Başkan Abdullah Mergen’in basiretsiz yönetimi sayesinde kaderine razı düşeceği günü bekliyor. Peki, Türkiye’nin yarım asırlık çınarı Manisaspor nasıl bu hale geldi? Yakın geçmişe bakarsak bu sorunun cevabını net bir şekilde göreceğiz.

22 HAZİRAN 2016’DA YAPILAN KONGRE SONUN BAŞLANGICI OLDU

22 Haziran 2016 tarihi Manisaspor’da adeta çöküşün başlangıcı oldu. Manisaspor o sezon Spor Toto 2. Lig’de sezonu şampiyon tamamladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün siyah-beyazlılara verdiği primler ile maddi, manevi bu şampiyonluğun en önemli etkenlerinden biri oldu. Bu şampiyonluğun ardından siyah-beyazlı camia, 22 Haziran 2016 tarihinde olağan kongreye gitmişti. İki aday başkanlık için yarışıyordu. Biri yaptığı skandallarla gazete manşetlerinden inmeyen Abdullah Mergen diğeri ise Manisa Büyük-şehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün desteklediği İş Adamı Mevlüt Aktan. Kongre

günü geldiğinde ise Manisaspor’a siyaset karıştırıldı. Abdullah Mergen siyaseti kullanarak dönemin siyasi parti il başkanlarını yanına çekti.

Adeta güne giden teyzelerin, ablaların oy kullandığı seçimi 15 oy farkla kazanıp Manisaspor’un sonunu hazırlandı.

O GÜN MERGEN’İ OMUZUNDA TAŞIYANLAR ASLINDA MANİSASPOR’UN TABUTUNU KALDIRDILAR

Kongre sonrası başkanlığa yeniden seçilen Abdullah Mergen’in destekçileri büyük bir coşku ile ‘Kral Abdullah’ı omuzlarında taşıdılar. Halbuki omuzlarında taşıdıkları Abdullah Mergen değil Manisaspor’un tabutuydu.

BÜYÜKŞEHİR PROJESİ İSE ALDI BAŞINI GİTTİ

Abdullah Mergen Manisaspor’u bakkal dükkanı gibi yönetirken, Manisa Büyükşehir Belediyespor’a geçen sezon başı başkan olan Mevlüt Aktan ise yönetimiyle birlikte ilk sezonunda birçok başarıya imza attı. Başta sporun ve sporcunun dostu Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün destekleri ile tüm branşlarda büyük başarılar elde edildi. Amatör branşlarda madalyalar, kupalar ardı ardına gelirken, vitrindeki futbol takımı ise tarih yazdı. Bir proje takımı olan Manisa Büyükşehir Belediyespor futbol takımı TFF 3. Lig’deki 3. senesinde fırtına gibi esti. Teknik Direktör Levent Devrim yönetiminde sahayı rakiplerine dar eden yeşil-beyazlılar 2. Lig’e 90 dakika uzaklıkta duruyor. Ligin bitimine 6 hafta kala en yakın rakibine 16 puan fark atan yeşil-beyazlılar yakaladığı bu başarı ile tüm Türkiye’nin gıpta ile baktığı bir futbol takımı haline geldi.

BUGÜNE DÖNERSEK

Gel zaman git zaman Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Manisaspor için yaptığı tespitler bir bir ortaya çıktı. Siyah-beyazlı camiayı kurtarmak için konsensüs oluşturuldu. Ama atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti. Manisaspor fakirleşirken birileri zengin oldu. Şuan siyah-beyazlı camia can çekişiyor, düşeceği günü bekliyor. Tarık Almış Spor Tesisleri’nde duş alacak sıcak su yok. Personel çalıştıracak kudreti yok. İşte bu tablonun tek sorumlusu 22 Haziran 2016 tarihinde sırf Cengiz Ergün’e muhalefet olmak için Mevlüt Aktan’ın karşısında duranlardır. Şimdi bu isimler eserlerine sahip çıkmalıdırlar.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR GERÇEĞİNİ KABULLENMEK LAZIM

Gelinen noktada Manisaspor ile Manisa Büyükşehir Belediyespor arasında rekabet yaratıp bu olumsuzluk ortamından nemalanmak isteyenler var. Manisaspor’un borçları ortada iken bu kaos ortamını yaratmak Manisaspor’a zarardan başka bir şey vermez. Manisa Büyükşehir Belediyespor Manisa’nın takımıdır. Borçsuz ve şeffaf bir kulüptür. Başakşehir, Göztepe ve Kasımpaşa örneklerinde olduğu gibi şirketleşerek doğru bir model ile yönetilmeye devam edecektir. Bir tarafta geçmiş yönetimlerin hataları yüzünden bitme noktasına gelmiş bir kulüp, diğer tarafta futbolun ger-çeklerini yerine getiren başarılı bir kulüp. Artık Manisa başarıyı sahiplenmelidir. Manisa Büyükşehir Belediyespor bu şehrin takımıdır ve ortak değeridir. Doğruları yapan bu takıma tüm Manisa olarak sahip çıkmalıyız.