Derbi gününü günlerce bekledik. Dolu dizgin giden bir Fenerbahçe ile süratli futbolu ile Beşiktaş'ın Kadıköy'de bizlere göz zevkimizi günlerdir unutamayacağımız bir futbol oyunu seyrettireceklerini düşündük. Ben şahsen Beşiktaş'ın oyun şekli karşısında Fenerbahçe'nin zorlanacağını düşündüm. Meğerse Şenol Güneş'in hesabı puan üzerineymiş. Diyeceksiniz güzel oynayıp eli boş dönmek daha mı iyi? Elbette değil.
BEKLENTİLERİN ALTINDA BİR DERBİ OLDU
Derbi Kadıköy'de de olsa Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye sıkıntılı anlar yaşatır düşüncesindeydim. Fenerbahçe karşısında Galatasaray'ın silik futbolundan farklı bir oyun oynayamadı. Galatasaray mağlup oldu. Beşiktaş 1 puan aldı. Aradaki fark, Kartal'ın defansta pençeleri sağlamdı. Galatasaray'ın ise elek gibiydi. Kanarya'nın futbol bestelerinin başlangıcı güzeldi. Sağdan soldan, ortadan Kanarya Kartal'ın defans blokunun önüne kadar güzel öttü. Bu güzelliği oyunun büyük bölümünde görüldü. İki kez güzel ötecek pozisyon buldu. Burada sesi kısıldı. Beşiktaş ise 90 dakikada bir kez bile pençesini Fenerbahçe üzerinde gösteremedi. Kısaca derbiden hiç zevk almadım. Beşiktaş Kadıköy'e futbol oynamaya değil 1 puan almaya gelmiş. Başardı mı başardı.
MANİSASPOR MAÇI KEYİFLİYDİ
Önceki hafta Denizli'de mucize yaratan Manisaspor'un Gaziantep Belediye ile oynadığı maçtan daha çok zevk aldım. Hiç olmazsa iki takım da sahaya kazanmak için çıkmış. Manisaspor'un ne yapacağı belli olmadığı için 90 dakikayı heyecanla izledim. Bu maçı da evde izledim. Manisaspor mücadele gücünü arttırmış ikinci yarıda bir de gol buldu. Ondan sonra maç bitmek bilmedi. Gaziantep beraberlik için çok fırsat yakaladı. Kaleci İsmail günündeydi. Uzatmalarda attığı 2 gol ise 3 puanın garantisi oldu. Ayrıca Bandırma-Adana Demirspor maçı da nefesleri kesen biçimde bitti. Adana 2-0 üstünlüğünü koruyamadı. 1 puanı zor kurtardı. Lider Başakşehir Antalya ile berabere kalırken, Antalya'nın yükselişinde Rıza Çalımbay'ın rolü büyüktü. Barcelona-Real Madrid maçı ise futbolun güzelliklerini seyircisi ile birlikte gösterdi. Sizin anlayacağınız Cumartesi gününü TV esiri olarak geçirdim.