Geçtiğimiz hafta Tuzlaspor deplasmanından 2-0’la döndü Manisa Büyükşehir Belediyespor. Bizde bir bayram havası. Ben dahil, herkes ama herkes, bir sonraki turda kiminle karşılaşacağımızı düşündük. Finalde Samsun mu gelsin? Sakarya’mı? diye muhasebelere bile girdik.

Sadece birimiz şunu dedi; “Şu anda o avantajlı skoru aldık ancak bunlar iki ayaklı maç olduğu için çok dikkatli olmalıyız. Daha şu anda hiçbir şey başarmadık. Hepimizin ayaklarının yere sağlam basması gerekiyor. Oynanmamış ikinci bir maç daha var. O maçı oynadıktan sonra ilk turu geçmenin vermiş olduğu coşkuyu hep beraber yaşayabiliriz. Ama şu an için hiçbir şey yapmadık. Sadece avantaj elde ettik.”

Kimdi o geleceği gören kişi; TANER TAŞKIN. Ben dahil herkes pembe hayaller kurarken içimizden birinin ayaklarının yere sağlam basmış olması belki de turu getirdi. Her şeyden önce Taner Hoca’yı bu önsezilerinden dolayı kutluyorum. Şimdi ayaklarımız yere sağlam basmaya başladı.

Tuzlaspor’un maçtan önce sürekli ‘maça çıkmayacaklarını’ belirterek, hem bizi rehavete sürükleyen hem de hakemleri etki altına alan algı operasyonu başarılı oldu. Maçın hakemi Serkan Tokat, maç içindeki gerginliği, Manisa BBSK’li oyunculara karşı tutumu, ve verdiği ince ince kararlar Tuzlaspor’un maçı uzatmalara götürmesinde etkili oldu.

Tam artık ‘Her şey buraya kadarmış’ derken İsmail Haktan Odabaşı çıktı sahneye. Öyle bir dakikada gol attı ki, tarifi imkansız. Solmak üzere olan bütün umutlarımızı bir anda yeniden canlandırdı. Bitmek üzere olan bir hikaye için adeta ‘Bir dakika daha yeni başlıyoruz’ der gibi bir gol attı. O golü sadece Bayram’a değil, Tuzlaspor’un algı operasyonlarına, maçın hakemi Serkan Tokat’a, Tuzlaspor tribünündeki birkaç kişiye attı.

Algı operasyonlarına, hakem hatalarına, deplasman tribününde Tuzlaspor’u destekleyen (ki Allah kimseyi o duruma düşürmesin) birkaç kişiye, rakip takım oyuncularının tekmelerine, her şeye ama her şeye rağmen, Manisa Büyükşehir Belediyespor, yarı finale yükseldi. Yarı finaldeki rakibimiz ise Fatih Karagümrük. Yani İstanbul takımı. Yani her türlü saha içi ve saha dışı etkenleri kullanabilecek bir takım.

Tuzlaspor’u eledik, bitti. Şimdi Taner Hoca’nın yaptığı ama bizim yapamadığımız şeyi yapma zamanı. Ayaklarımızı yere sağlam basacağız. Henüz bir şey kazanmadık sadece biraz yol aldık. Cuma günü Manisa’yı seven, Manisa’nın adını eskisi gibi Süper Lig’lerde görmek isteyen, Manisa’nın yeniden bir futbol kenti olmasını dileyen her şeyden önce futboldan keyif alan herkes Cuma günü saat 16.30’da Mümin Özkasap Stadı’nda olsun.