Cumartesi günü Manisa siyasette hareketli bir gün yaşadı. Sabahtan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Polisevi’nde düzenlenen kahvaltıda Manisa Valisi Ahmet Deniz, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi. Öğleden sonra Cumhur İttifakı’nın adayları Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile Şehzadeler ilçesini adım adım gezerek vatandaşlarla buluştular. Cumhur İttifakı’nın iki adayına vatandaşların gösterdiği sevgi seline tanık oldum.

Hava çok soğuktu Cumartesi günü. Avukat Mustafa Karakaş ile Söğütaltı Kahvesi’nden Manisa Ticaret Lisesi’ne kadar beraber yürüyerek gittik. Cengiz ve Ömer Başkan’la birlikte eski garajın bulunduğu semtteki esnafların işyerlerine ziyaretlerde bulunurken, ben de seçim atmosferini görme fırsatını yakaladım.

Mehmet Güzgülü, Mahmut Bilgen’le esnafların çaylarını içtik. Ahmet Songüler’i siyasete girmesine vesile olan pilavcıda Başkan Ergün ve Başkan Çelik ile nohutlu pilav yedik. Eski garajın karşısında Kasap Taner’in dükkanında iki başkan adayı Ergün ve Çelik’le oturduk.

Kasap Taner’in sucukları heybetliydi. Başkan Cengiz Ergün ve Ömer Faruk Çelik eski garajın yerine bin kişilik otopark ve Perşembe pazarının eski yerinde kurulacağının müjdesini esnafa beraber verdiler. Kasap Taner, Başkan Cengiz Ergün’e “Ne zaman faaliyete geçecek Başkan?” diye sorunca Başkan Ergün, “Hava şartları müsaade ederse Mart ayının başında otopark ve Perşembe pazarı faaliyete geçecek” dedi.

Cumhur İttifakı’nın başkan adayları Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’le 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurulan seçim standını ziyaretlerine eşlik ettim. Her iki standın açılışı Hüseyin Köroğlu’nun duaları ile yapıldı.

İki başkan vatandaşlara seçim iletişim merkezinde lokma ikramında bulundular. Ahmet Songüler ve Atilla Efendioğlu ile birlikte seçim gezisini izledim. Nohutlu pilav yerken az kalsın Başkan Cengiz Ergün’ün dişi kırılıyordu. “Sakınan göze çöp batar” derler ya o misal. Nohutlu pilavın lezzeti yerindeydi.

Ahmet Songüler’e teşekkürler. Başkan Cengiz Ergün ve Ömer Başkan’la pilav ve ayranları midemize indirirken, Büyükşehir Belediyespor Tarsus İdmanyurdu karşısında ilk yarıyı 2-0 önde kapamıştı. Başkan Ergün’e “Maça gitmedik kazanıyorlar” dedim. “Doğru söylüyorsun bir süre gitmeliyim” dedi. Üç saat süre ile Şehzadeler’de Başkan Ergün ve Başkan Çelik’le birlikte yürüdüm. Esnafın ve vatandaşların her iki başkana gösterdiği ilgiye tanık oldum. Durum iyi görünüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Perşembe günü yapacağı mitingde önemli Cumhur İttifakı’nın durumunu meydanda da göreceğiz. Ben sandıktan korkarım. Misal mi? Rahmetli Adil Aygül’ün son seçiminde beraberdim. Her yerde Adil Aygül’e sevgi seli vardı. Şimdi İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı Doğru Yol Partisi’nden başkan adayı olunca oylar bölündü. Bülent Kar Manisa Belediye Başkanı oldu. O tarihteki ANAP ve DYP’nin aldığı oylara bakın ne demek istediğimi anlarsınız.