Dün Manisa cadde ve sokakları disipline edilmiş şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bekliyordu. Geniş güvenlik önlemleri altında Cumhur’un başı Denizli’den Manisa’ya 17.44’te geldi. Yarım saatlik bir konuşma yaptı. Alana baktım. Coşkulu bir kalabalık göremedim. Manisa’da Cumhur İttifakı’na mensup 17 ilçe ve Büyükşehir var. Ben Cumhuriyet Alanı’nın salkım saçak dolmasını görmek için gittim. Beklediğimi göremedim. Allah hayıra çıkarsın.

Dün Şehzadeler Belediyesi’ne gittim. Saatler 15.00’ı gösteriyordu. Ahmet Songüler’in odasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli’de yaptığı konuşmayı izledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan formdaydı. Millet İttifakı’na verdi veriştirdi.

Haksız mı, değil. Cumhur İttifakı’nın başarısı için en çok çalışan, çabalayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Alana 17.15’te Bilal Demir, Ahmet Songüler ile birlikte gittim. Hukuk Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karakaş ile beraber oldum. Aydın Besen de Cumhurbaşkanı’nı ziyaretini izlemek için Cumhuriyet Alanı’ndaydı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alanda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün karşılıyordu. Güzel görüntüleri ekrandan izliyordum. 17 ilçe belediye başkan adayları da oradaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa’ya yapılan hizmetlerden bahsetti. Konuyu yerel seçime getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. Büyükşehirde tereddütsüz Cengiz Ergün’e destek verin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan işin farkında. Manisa’da Cumhur İttifakı AK Parti ve MHP tam olarak birbirine ısınamadılar. Önümüzdeki günler ne getirip, ne götürecek göreceğiz.

Peki Cumhur İttifakı’nda durum bu da, Millet İttifakı’nda başka mı? Aynı sıkıntılar Millet İttifakı’nda da devam ediyor. CHP-İYİ Parti ortaklığında Manisa Büyükşehir Başkanlığı’nın İYİ Parti’ye bırakılmasını içine sindiremediği görülüyor. Manisa’da iki ittifakta bana göre zoraki evlilik sıkıntıları sürüyor.