Manisa’da yerel seçimler için her partiye müracaatlar devam ediyor. CHP ve İYİ Parti’nin genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener önceki gece bir araya gelerek bana göre yerel seçimlerde birlikte hareket etmenin mümkün olup olmadığını görüştüler. Açıklamaları toplumu uyutma politikaları.

Uzun süredir CHP ve İYİ Parti’nin İstanbul, Ankara ve bazı illerde ortak aday arayışı içinde olduğunu biliyorum. Böyle bir çalışma bir süredir Manisa’da sürüyor. CHP İl başkanı Semih Balaban, büyükşehir belediyesini almak için İYİ Parti’nin de uygun göreceği merkez sağa yakın bir aday üzerinde mutabakat sağlamak için büyük çaba sarfediyor.

CHP İl Başkanı Semih Balaban ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz sık sık bir araya gelerek çalışmalarını sürdürüyorlardı. Pazartesi günü CHP İl Başkanı Semih Balaban, büyükşehire aday göstermek istediği bağımsız meclis üyesi Büyükşehir Belediyespor As Başkanı Orkun Şıktaşlı, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz biraraya geldiler. Ve görüşme sonrası Orkun Şıktaşlı ismi üzerinde anlaşma sağladıkları bilgisine ulaştım. İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz da Salı günü Ömer Geriter ile Ankara’ya gidip Genel Başkan Meral Akşener’e Manisa çalışmaları hakkında bilgi sundular.

Herkesin merak ettiği soruya cevap vereyim. Büyükşehir belediye başkan adayı olarak Orkun Şıktaşlı’nın CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olarak açıklanması CHP ve İYİ Parti’nin genel başkanlarının anlaşmasına bağlı. Bu iki parti Ankara ve İstanbul üzerinde bir anlaşma sağlarsa Manisa’da da bu gerçekleşir. Salı akşamı Örenay Restoran’da Ahmet Songüler, Şerif Gül ve Selman Keresteci ile birlikte bir araya geldik. Gündem Manisa’da yerel seçimlerde ortaya çıkan adaylar üzerine yorumlar yaptık. Daha çok ben fikrimi söyledim. Onlar dinledi.

Daha sonra aynı konuları ekonomist Hikmet Oray Yalçın’la da konuştum. AK Parti’de aday olma süreci cumaya kadar uzadı. Manisa AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ataman Taydaş Manisa’da Pazar günü kapalı spor salonunda saat 10.00 ile 16.00 arasında genel merkezden gelecek gözlemciler huzurunda bilgisayar üzerinden temayül yoklaması yapılacağını bana söyledi.

Taydaş, 17 ilçeden 3684 kişi büyükşehir ve belediye başkanlığı aday adayları için oy kullanılacağını ifade etti. AK Parti ilk defa internet ortamında temayül yoklamasını hayata geçirmiş olacak. AK Parti her seçim öncesi böyle temayül yoklamaları yapıyor. Ortaya çıkan delegelerin değerlendirmesini bugüne kadar ne milletvekili seçimlerinde ne de yerel seçimlerde genel merkez dikkate almadı. Bu yerel seçimde temayül yoklaması sonuçları inşallah bir işe yarar.

MHP’NİN ADAYI CENGİZ ERGÜN’DÜR

Salı günü Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı vardı. Toplantı öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü beklemeye başladım. Sevgili başkanımın yine ağrıları şiddetlenmiş. Toplantı öncesi evde serum yiyerek toplantıya geldi. Morali yerindeydi. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. MHP’nin büyükşehir belediye başkan adayı Cengiz Ergün’dür.