Manisa'nın hayırsever işadamı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün hayata gözlerini yuman babası Cemal Ergün'ü son yolculuğuna uğurladık. Dün, acı haberi Çeşme Ildır'daki yazlığımda oğullarım Gökmen ve Gökhan'dan aldım. Hemen dostum, Başkan Cengiz Ergün'ü arayıp başsağlığı diledim ve yola koyuldum. Manisa'ya girerken gözüm Cemal Ergün fidanlığı ve üst geçidine takıldı. 92 yaşında, dün sabah 09.05'de aramızdan ayrılan Cemal Ergün'ün yaşamı hep çalışmakla geçti. Son ana kadar tabir-i caizse dipçik gibiydi. Kendi işini kendi yapar, grand tuvalet giyinmeyi ihmal etmez, gayrimenkullerinin kira gelirlerini kendi takip ederdi. Manolya Meydanı, şimdiki adıyla Demokrasi Meydanı karşısındaki bürosunda çalışırdı.
BAŞARISININ SIRRINI BİLİYORUM
Bir gün telefonum çaldı, kısa süre önce, açtım, telefonda, "Cevdet hocanın oğlu, ben Cemal amcan" diye söze başladı… Cemal Ergün beni pek aramazdı, "Buyur Cemal amca" dedim. Cemal amca anlatmaya başladı; "Evladım senin kardeşin Erdal'ın oğlu Cevdet, benim bir kiracımın yanında çalışıyormuş. Kiracım kayıp olup kaçıp gitmiş. Kendisini buldum, kiralık büroyu açması için geldi. Anahtarla denedi, açamadı. Acaba açmak istemedi mi?" diye bana sordu. Cemal amcaya böyle bir şeyin olamayacağını ve bir kez daha kendisine Cevdet'i göndereceğimi söyledim. Kendi kendime hayret ettim, bu olay yazın başındaydı, o zaman anladım Cemal amcanın hayat hikayesindeki başarısının sırrını… Bir kiracısı ortadan kayboluyor, sorup soruşturuyor, benim kardeşimin oğlunun yanında çalıştığını öğrenince beni arıyordu.
HEM VATANSEVER, HEM HAYIRSEVERDİ
Manisa'da kazandığının bir kısmını hayır işlerine ayırmayı kendisine ilke edinmişti. Bozköy'de okul yaptırmıştı, halkın rahat geçmesi için üst geçit de… Şimdi aklıma gelen bunlar. Her yıl vergi rekortmenleri arasında görürdük Cemal Ergün'ü, plaketini alırken mutluluğu yüzünden belli olurdu. Dün, Hatuniye Camii'ne gittiğimde sevenleri camii avlusunu doldurmuştu. Naaşını bekliyorduk, geldi. Başkan Cengiz Ergün, abisi Ali Ergün ve yeğeni Cenk Ergün'e başsağlığı diledim. Semih Vardarer de benim gibi Çeşme'den gelmişti, beraberce oturduk, namaz vaktini bekliyorduk. Sonra Hatuniye Camii'nin avlusuna girdim. CHP Milletvekili Özgür Özel ile karşılaştım. 5 saatlik bir yolculuktan sonra cenaze namazına yetişmişti. AK Parti Milletvekili Murat Baybatur'u gördüm. Milletvekilliği yapan Ümit Canuyar ve Faruk Saydam ile karşılaştım. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç ile sohbet ettim. Emniyet İl Müdürü Fevzi Bilgiç de vardı. Valimiz Mustafa Hakan Güvençer ile ikindi namazı sonrası saflarda karşılaştım.
HERKES ORADAYDI
Ahmet Erken, Necmi Temizel, Haşim Ağar, Mevlüt Çırakoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Sebahattin Kayhan, Tarkan Kayhan, Üzeyir Dindar, Mümtaz Kahya, Halim Sezici, Nursel Ustamehmetoğlu, Aytaç Yalçınkaya, Müge Kuğu, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, MTSO Başkanı Adnan Erbil, Tanju Balatlı, Mustafa Pala, Mehmet Bağören, Emre Hasgör, Onur Baylan, Turgutlu, Salihli, Kula, Selendi, Sarıgöl Belediye Başkanları görebildiklerim arasındaydı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e taziyelerini ileterek Hatuniye Camii'ne çelenk gönderdi. Cenaze törenine geniş bir katılım olurken, Manisalılar Cemal Ergün'e büyük vefa örneği gösterdi, O'nu son yolculuğuna omuzlarında uğurlamak için birbiriyle yarıştı.
Manisa'nın büyük değerleri arasında haklı yerini alan Cemal Ergün'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilerim. Mekanın Cennet olsun Cemal amca