Mevsim sonbahar. Çeşme’de turizm eylül sonuna kadar devam edecek. Okullar açılınca yerli turistlerin büyük kısmı Çeşme’yi terk etti.

Ben sakin sessiz Çeşme sokaklarında dolaşıyorum. Ildır’daki yazlığımdan Boyalık’a gidiyorum. Rooms Otel’in plajında vakit geçiriyorum. Mert Gönül’le konuşuyorum. Bu sezonun bereketli geçtiğini söyledi.

Plajın sorumlusu Ferhat da aynı görüşte. Birlikte oturduk Ferlat’la. Balık söyledim. Sakin ortamda güneşin batışını seyrettim. Güzel bir günü geride bıraktım. Sessizlik güzel ama ben alışmışım dostlarla sohbete.

Bu hafta Manisa-Çeşme arasında mekik dokurken, Söğütaltı Kahvesi’nde Zülfikar Gürcan, Mustafa Karakoç ve Çapala Mehmet’le de yerel seçim öncesini değerlendirmeye aldık.

Bugünlerde siyasi partilerde büyük bir sessizlik var. Herkes beklemede. İttifak olacak mı olmayacak mı?

Başkent’ten yeni dönen Zülfikar Gürcan ve Rıdvan Uysal bekle gör politikası üretiyor. Mustafa Karakaş Manisa Büyükşehir’de itifak olacağını, adayın da Cengiz Ergün olacağını ısrarla söylüyor. AK Partililer susuyor. Bu suskunluk kısa sürede sona erer düşüncesindeyim.

Manisa’da bu sefer yerel seçimler kolay geçmeyeceğe benziyor. CHP’de bu seçimlerde iddialı olacak. İl Başkanı Semih Balaban aday çalışmalarına başladı bile. Bilginiz olsun.