Manisa'dan Arife günü eşim Nermin hanımla birlikte Çeşme Ildır'daki Milletvekillerinin de bulunduğu yazlığıma gittim. Arife günü oruçlu halimle Boyalık'taki Rooms Otel'e uğradım. Otelin yönetimi levent, eşi Süheyla hanım ve oğlu Mert Gönül'de. Benim, Levent Gönül, Haşim Ağar ve Salim Yavaş'la ortak beraberliklerimiz var. 30 yıl içerisinde, zaman zaman Zafer Başkanında aramızda olduğu ekiple birlikte Levent Gönül'ün kereste fabrikasının bahçesinde doyumsuz sohbetlerimiz oluyordu. Sonra Levent'in öğretmen eşi Süheyla hanım emekli olunca Çeşme'ye yerleştiler. Geçen yıl Gönül Ailesi otel işletmeciliğine soyundu, önce Boyalık'taki denize karşı Ege'nin muhteşem gün batımını seyredeceğiniz Rooms Otel'le işe başladılar, sonra Alaçatı'nın hemen girişinde Rooms adı altında bir yer daha aldılar. Sonra Boyalık'taki otellerine yakın bir otelin daha işletmesini üstlendiler. Toplamda 5 odalı ve 100 yataklı bir işletmeyi yönetiyorlar. Bayramın büyük bir bölümünde Ildır'daki yazlığımdan kalkıp Boyalık'taki Levent'in otelinde günlerimi geçirdim. Levent, Çeşme turizmine oğlu Mert ile adapte olmuş.

BURASI BAYRAMDA DA BİR BAŞKA…

Bayramın 1'inci günü bayramlaşma ön plandaydı, yazlıkta da. 2'nci günü ise Çesme'de yerli ve yabancı yoğunluğu hat safhaya varmıştı. Trafik bildiğiniz gibi.
O gün Evren Kasırga ile buluşma günümdü. Evren'i yakalamanın ne kadar zor olduğunu herkes iyi bilir, ama bana verdiği sözlerde durur. Evren'e dedim ki, "Çeşme' ye ne zaman gelirsen mutlaka beni ara, saat sorunu olmaksızın, Levent Gönül'ün Boyalık'taki otelinde buluşalım. Evren'in fotoğraf çekimindeki uzmanlığı, teknolojiye merakı tartışılmaz. Anemon Otelleri'nin Onursal Başkanı İsmail Akçura, Kula'nın Sandal mevkiindeki Villa Estet Oteli'nin gökyüzünden helikopterle fotoğraflarını çektirmiş. Evren'le buluştuğumuzda fotoğrafları ve Videolarını gördüm, bir abisi ve Başkanı olarak gurur duydum. Türkiye'de siz deyin ilk 10 arasında, ben deyim ilk 3'e girebilecek bir fotoğraf ustasıdır Evren Kasırga.

ROOMS OTEL'DE YER KALMADI

Lafı fazla uzatmayalım, Evren'le buluştuktan sonra Levent'in otellerinin fotoğraflarını da çektik ve sonra Çeşme'nin en güzel sahil şeridi olan Boyalık'ta müzik eşliğinde güneşin batışını seyrettik. Bayramın 2'nci günü Rooms Otel'de ve Beach'inde iğne atılsa düşecek yer yoktu. Fırsat buldukça Çeşme Kaymakamı ile Emniyet Müdürü de stresli çalışma yoğunluğunu kahve içerek burada atıyorlar. Buna bilhassa şahit oldum. Bayram'da Çeşme'yi Manisalılar da tercih etmiş. Haşim Akçura'nın oğulları Cem ve Can'ı eşleri ile birlikte gördüm. Bayram tatilinin keyfini çıkarıyorlardı. Zafer Ünal Başkan, dişçi Remzi Örümlü de yazlarını Ceşme'de geçiriyor. Bayramda ziyaretçi trafiğinden ancak telefonla görüşebildik.

HER BÜTÇEYE UYGUN

Çeşme'de hayat pahalı diyorlar, geçenlerde Milliyet'in İzmir Temsilcisi Hamdi Türkmen bu konuda güzel bir yazı yazmış, aynen katılıyorum. Çeşme ve Alaçatı İstanbulluların tercih ettiği tatil beldesi, elbette ki onların tercih ettikleri otel ve restoranlar pahalı olacak, ancak şu bir gerçek ki Ege'nin Çeşmesi'nde her gelire sahip vatandaşın bütçesine uygun yeme, içme ve konaklama bulunuyor. Müslümanlığın şartı beş, altıncısı haddini bilmek. Bizim gibi gazeteciler Ayayorgi Beach Clup'ta yiyip, içip, eğlenirlerse rehin kalırlar, ama Ildır'da, Ilıca'da ve Alaçatı'da bütçelere göre yemek yenebilecek ve tatil yapılacak tesisler de var. Ben bayramda Levent Gönül'ün sayesinde 30 Ramazan sonrası keyifli güler geçirdim. Bayramda eşim Nermin hanım, damadım Serdar, kızım Sinem, torunlarım Ecem ve Zeynep ve komşumuz Orhan beyle birlikte serin Çeşme gecelerinde keyifli bir bayram tatili yaptık. Oğlum Gökhan, gelinim Gözde de bayramın 2'nci günü bize eşlik etti. Manisa ile sık sık telefon görüşmeleri yaptım, benim İddia ve Loto Toto bayim Mehmet bana telefonda Manisa'nın boşaldığını ve sıcaktan bunaldıklarını ifade etti. Ceşme'de akşamları hırka ile oturduk deniz kenarında. Benim için güzel bir dinlenme oldu. Alaçatı'yı da gezdim Evren Kasırga ile birlikte. Oradaki izlenimlerimi yarın yazacağım.