Mevsimin kavurucu sıcakları yalnız  Manisa'yı yakmıyor. Bütün yurtta olduğu gibi Çeşme'de cayır cayır yanıyor. Sıcağı severim. Ancak geçen Cumartesi ve Pazar günü püfür püfür esen Milletvekilli sitesi yazlığımda yaprak kıpırdamıyordu. Ama sıcaktan zarar gelmez. Onun için bindim arabama. Direksiyon ateş gibi. Doğruca Levent Gönül ve oğlu Mert'in Boyalıktaki ROOMS Beach'ine gittim. Çeşme'nin en güzel sahil şeridi boyalık plajı. Levent Gönül kısa sürede 800 kişilik kapasiteye çıkardı Beach bölümünü. Her gün ful. İğne atsan yere düşmez. Sakin ve huzur dolu kumları. Lounge  müzik anlayışı ile misafirlerine kalite hizmet sunuyor. Gelenler halinden memnun olacak ki ertesi gün bir daha  geliyor. Benim Beach'te ki masama oturuyorum. Günlerimi eğlenceli bir şekilde geçiriyorum. Bu yıl belki de yıllar sonra Çeşme'de kaldığım en uzun süreler. Plajın girişinde yıllar sonra Turgutlu kaymakamlığı yapan Ahmet Macuncuoğlu ile karşı karşıya geldim. Çeşme'de de kaymakamlık yapan, Turgutlu'ya eserler kazandıran Ahmet Macuncuoğlu; "Sen buralara gelir miydin?" dedi. Birbirimizi görmeyeli 10 yılı geçmişti. "Kaymakamım Levent Gönül benim dostumdur.  Onun sayesinde Çeşme'de ki tatilim uzuyor" dedim. Eşi ve torunu ile birlikte gelmişti. Denize girdi sonra beraberce geçmiş anılardan bahsettik.

GÖKHAN ALANYA TATİLİ  SONRASI ARAMIZA KATILDI

Oğlum Gökhan'da Alanya'da ki bayram tatilinden döndü. Gelinim Gözde ve torunum Ertuğrul ile aramıza katıldı. Torunum Zeynep'te bizle beraber oldu. Zeynep ROOMS Beach'i çok beğendi." Dede her gün buraya gelelim" diyerek bana mesaj veriyor. Torun Ertuğrul ise sahilde ki kumların tadını çıkartıyordu. Gökhan'ın Akdeniz sahilinde ki bayram tatilinde gördüklerini bana anlattı. Bende yarın bu görüşleri ve Akdeniz'de ki turizmin durumunu yazacağım.

MANİSA'DAN MİSAFİRLERİM GELDİ

Bu sırada sosyete dürümcüsü Mehmet aradı. " Babacım bayramda yoktun elini öpmeye geliyorum" dedi. "Buyur gel" dedim. Has kebabın sahibi .MTSO Meclis Başkanvekili Tevfik Arslaner ile birlikte geldiler. Bir süre oturduk. Kaymakam bey ile tanıştırdım. Sonra Mehmet Çakır ve Tevfik Arslaner ile yazlığa geldik. Tatil sitemizin sosyal tesisleri mükemmel. Kale plajına gittik. Deniz kenarında masamızı kurduk. Manisa'da ne var ne yok konuşmaya başladık. Bu sırada oğlum Gökhan Kayınbiraderi Sadık Akçakın ve arkadaşı Serkan ile arka masamıza oturdu. Tevfik Arslaner siteyi çok beğendi. Belki yakın zamanda kendisine buradan biz yazlık bakacağız. İnşallah olurda sohbet edeceğim dostlar fazlalaşır. Güzel bir gece geçirdik. Onlar Manisa sıcağına doğru yol aldılar. Ben de günlük gazetelerimi okumaya devam ettim.

ZERRİN AĞAR İLE BULUŞTUK

Zerrin ağar, Alihsan Ağar'ın değerli eşi. Haber ve Hayat gazetesinde uzun süreler birlikte çalıştık. Manisa Gazeteciler Cemiyetinin değerli üyesi.  O da Çeşme Alaçatı'daymış. Levent Gönül'ün ROMMS Beach'ine geldiğini söyledi. Zerrin Ağar ile Manisa'da buluşamıyorduk. Çeşmede bir araya geldik. Kahvelerimizi içtik. Sohbet ettik. Hani gençlik yıllarımızda ki Salvatore Adamo  "Her yerde kar var" şarkısında ki gibi Çeşme'de de kavurucu sıcak var.