Futbol heyecanı gibisi yok. Pazar günü Manisa Büyükşehir Belediyespor Bodrum'da, Manisaspor Denizli'de, Fenerbahçe'de Rize deplasmanında puanlar için mücadele etti. Maçların başlama saatleri farklıydı. İlk maç Bodrumspor, Büyükşehir Belediyespor arasında oynanacaktı. Maçın çetin geçeceği her haliyle belliydi. Bodrum'a gitmedim. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibinin maça gittiğini öğrendim. Başkan Ergün'e, Elek elek eski yenisi ya sık olur ya seyrek sözünü hatırlatmak isterim. Maça gelecek olursak. Saat 14.30 sıralarında Soğütaltı kıraathanesinde çayımı yudumlarken maç aklıma geldi. Oğlum Gökhan'ı arayayım diye düşünürken beraber oturduklarımın hepsinde son model telefonlar var. "Başkan arama biz bakarız" dediler. Baktılar "Maçın 48 dakikası oynanıyor, Bodrumspor 2-0 önde" dediler. "Goller ilk yarıda atışmış" diye de eklediler. "Eyvah" dedim. Geçen seneki sonuç mu yaşanacak diye düşündüm. Gazeteye gitmek içim oğlum Gökhan'ı aradım. "Bodrum 2-0 galipmiş gel beni al" dedim. Gökhan, "Maç 2-1 oldu bu maç berabere biter "dedi. Bizim oğlan Levent Hocasını sevdiği için acaba duygusal mı bakıyor dedim içimden. Beni almaya geldiğinde maç bitti bitecek noktadaydı. Arabaya bindim. Oğlum Gökhan; "2-2 oldu" dedi. "Yarabbi şükür" dedim. Oğlum Gökhan telefondan her an maçı takip ettiği için "İkinci yarı penaltı kaçırmış Büyükşehir" dedi. "Hay aksi şeytan" dedim. Ama düşündüm geçen yıl Bodrumspor maçını yaşayan birisi olarak; Bodrum'da Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş'ın Avrupa maçında yaptığı gibi muhteşem bir dönüş yaptığını net olarak düşündüm. Maç sonrası Başkan Cengiz Ergün'ün sevincinin büyük olduğunu gelen fotoğraflardan gördüm. Manisa Büyükşehir Belediyespor gıdım gıdım zirveye doğru gidiyor. Halbuki biraz dikkatli olsalar grubunda Kırıkhanspor değil, Büyükşehir lider olurdu. Ama şunu unutmamak gerekiyor 3.Lig'de futbol oynamak zor. 3. ligin havasına uygun mücadele gücü güçlü olan ekip başarılı olacak. Manisa Büyükşehir Belediyespor bunu zaman zaman yapıyor. Kadrosu iyi. 2.Lig'de olsa bu kadro ile bu kadar zorlanmaz hatta puan farkını açıp lider olur. Neyse Bodrum'a gidenlerin yüzü bu sefer kara çıkmadı. Geçen sene Bodrum'dan nasıl döndüğümüz bir ben bir Allah bilir.
Manisa Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası Ersun Yanal'ın Trabzonspor- Gençlerbirliği maçına baktım. Gençlerbirliği 10 kişi kalmasına rağmen rakibi Trabzonspor'a zor anlar yaşattı. Trabzon'u hali çok kötü bu sezon. Ersun hocanın işi hakikaten zor. Bu sezon böyle ite kaka anca gider.
Gelelim Fenerbahçe maçına. Haftanın maçı durumuna geldi Rize-Fener maçı. Galatasaray galip, Beşiktaş- Başakşehir berabere kaldı. Formda Fenerbahçe acaba Rize'de ne yapacaktı? Oğlum Gökhan ile maçı bölüm bölüm izledik. Çünkü 18.30'da Denizlispor- Manisaspor maçı vardı. Denizlispor deplasman rakibi olarak Manisaspor'u ağırlıyordu. Bu maçtan benim ve çoğu Manisalıların umudu yoktu. TRT SPOR'dan maçı izliyorum. Manisaspor Denizli'de evinde oynamadığı futbolu oynuyor. Maçın başında kaçırdığı birkaç gol pozisyonu sonrası Manisaspor Bakaki ile golü buldu. Maçın daha başıydı. "Bakalım sonunu nasıl getirecek" dedim. İlk yarı Manisaspor Denizli'ye nefes aldırmadı. Siyah-Beyazlılar pozisyonları yakalıyor ama atamıyordu. Nitekim Manisaspor devreyi 1-0 galip bitirdi. İkinci yarı başında ev sahibi Denizlispor hemen beraberliği yakaladı. Bu arada Fenerbahçe Rize'de ilk golü yemesine rağmen şov yapıyordu. Devreye 3-1 önde girdi Fenerbahçe. Pür dikkat Manisaspor maçını takip etmeye devam ettim. Denizli beraberlik golü sonrası Manisaspor bir ara bocaladı. Sonra tekrardan toparlandı. Maçın berabere bitmesi beklenirken Savaş uzatmalarda müthiş bir gol atmaz mı? Manisaspor Denizli'de 2-1 galip duruma geçti. Bu şartlarda bu takımın galibiyetine şapka çıkarılır. Fenerbahçe maçına döndüm sonra. Sanki Rize'de gösteri maçı yapılıyordu. Golleri arka arkaya atıyor Fenerbahçe. Sarı lacivertliler Rize'de keyifli bir çay içti. Geçen hafta olduğu gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Bodrum'da yaşanan muhteşem geri dönüş sonrası Manisaspor ve Fenerbahçe galibiyetleri ile keyifli bir Pazar günü geçirdiği görüşündeyim. İki haftadır Cengiz Başkan Pazarları keyifli geçiriyor.