Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi’nden bir mail geldi. Arkadaşlarımla birlikte gelen maili incelediğimizde, Manisa Büyükşehir Belediyesinin asfalt ihalesine son dakika yapılan itirazın reddedildiği, ancak Manisa’nın 3,5 ay kaybettiği vurgulanıyordu. Evet, bir inşaat firmasının asfalt ihalesi itiraz süresinin bitimine 5 dakika kala yaptığı itiraz, Manisa Büyükşehir Belediyesinin işlerini sekteye uğratmıştı. Dolayısıyla asfalt bekleyen bölgelerdeki vatandaşları da zora sokmuştu bu durum.

Kamu İhale Kurulu itirazı değerlendirmiş ve ‘OYBİRLİĞİ’ ile itirazı reddetmiş. Manisa Büyükşehir Belediyesi itiraza rağmen kendi imkanlarıyla asfalt yapmış, vatandaşı mağdur etmemişti. Zaten geçen haftaki yazımda bu tür itirazların Cengiz Ergün gibi bir isme engel olamayacağını belirtmiştim. Peki Manisa’nın 3,5 ay kaybetmesi kime ne kazandırdı? Bunun cevabını gerçekten merak ediyorum. Umarım asfalt bekleyen yerler bir an önce asfalta kavuşur ve umarım bir daha bu tür zaman kaybettiren işler olmaz.

İtiraz demişken, bir firma da Turgutlu Kavşak Projesi’ne itiraz etmiş, burada da Manisa Büyükşehir Belediyesi lehine sonuç çıkmıştı. Turgutlu, yakın zamanda başlayacak kavşak projesiyle nefes alacak. Manisa merkezinde de Öğretmenevi Kavşağı hızla devam ediyor. Değerli dostum Cengiz Ergün, burada geçtiğimiz hafta incelemelerde bulundu. Yüklenici firma Kasım ayında işi bitirip teslim edeceğini söyledi. Manisa merkez trafiğine nefes aldıracak bu güzel projeyi ben de sabırsızlıkla bekliyorum. Cengiz Ergün ve ekibi durmuyor. Manisa güzel hizmetlerle değişiyor.