Perşembe Günü  ORC araştırma şirketinin Türkiye genelinde yapmış olduğu  araştırma basına servis edildi ve ertesi günde  medya kuruluşlarında haber olarak yer aldı. Diğer iller beni pek ilgilendirmiyor ben Manisama bakarım. ORC  Araştırma şirketi bu çalışmayı 12-26 Temmuz tarihleri arasında 30 Büyükşehir’de toplam 26 bin 800 kişi ile yüzyüze ve bilgisayar destekli  telefon görüşmesiyle gerçekleştirmiş. Sorulan soru ise Büyükşehir Belediyesi Hizmetlerinden ve Büyükşehir Belediye Başkanınızdan memnun musunuz ? Manisalıların yüzde 51,7 ‘si  Büyükşehir’in hizmetlerinden ve büyük başkan’dan memnun olduklarını dile getirmiş.

Cengiz başkanın bugüne kadar yaptıkları zaten ortada geçmişte Manisa merkezinde yaptığı alt yapı ve üst yapı çalışmaları Atatürk Kent Park , Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı, 560 Araçlık Tam Otomatik Otopark, Gıda Bankaları, Maski ,Oda ve Dernekler İkiz Kuleleri, Manisa Oto Terminali, Tarihi yapıların Restorasyonları, Bülent Koşmaz Parkı, Tarık Almış Spor Salonu gibi projeleri hayata geçiren Başkan Cengiz Ergün bu projeleri şimdide ilçelere uyguluyor. Bir de siyasi oyunlarla ve itirazlarla hizmetlerin önü kesilmese ve zaman kaybedilmese  daha neler olacak neler. Manisa Prıme, Eski Garaj yapılacak inşallah, Öğretmenevi kavşağı Eylül ,Ekim gibi bitecek, Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi bitti açılışa gün sayıyor. Manisa  Merkez Atıksu  Arıtma Tesisinde sona gelindi. Bütün bu yapılanları üst üste koyduğumuzda Büyük Başkanın başarısı zaten tescillenmiş oluyor.

ORC’nin yaptığı araştırmanın diğer bir sorusu,  bu Pazar Yerel seçim olsa, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi  düşündüğünüz  parti hangisidir? Bu soruya Manisalılar yüzde 38,3 ile en yüksek oyu Milliyetçi Hareket Partisi olarak yanıtlamış. Milliyetçi Hareket Partisi’nin  Türkiye Genelinde oy oranına bakarsak  yüzde 11-17 çıtasında seyrediyor. Demek ki  Cengiz başkanın ismi ile Manisa’da Milliyetçi Hareket Partisi zirvede yer alıyor.

Güneş balçıkla sıvanmaz ,meyve veren ağaç taşlanır. Son günlerde bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü misali yapılan hizmetleri bir mihrak kanalıyla engelleme sevdasına kapılanlara şunu söylemek isterim. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Manisa ve Türkiye de marka belediye başkanlığının zirvesinde boşu boşuna kimse kürek çekmesin ve boşu boşuna hayallere kapılmasın Cengiz Ergün için ortaya atılan hiçbir iddia üzerine yapışmaz .Manisa olarak  45 yıllık meslek yaşantımda birbirini sevmeyen insanların çoğunluğu karşısında üzülüyorum. 2 ‘ci dönemini sürdüren Cengiz Ergün toplumun büyük teveccühünü kazanmış durumdadır. İlçeleri bir dolaşsınlar benim yazdıklarımda abartı olmadığını göreceklerdir. Rakipleri bile bunu kabullenmiş ki Cengiz Başkan’ın ne zaman ben yokum diyeceği  zamanı kolluyorlar.