ATAMAN Taydaş'ın organize ettiği iftar yemeğine davetliydim. Rahmetli babasıyla siyaset yapmış biri olarak Ataman'ı çok severim. Birbirimize olan güvenimiz tamdır. Bana dedi ki, "Pazar akşamı dar çerçevede bir iftar yemeği düzenliyorum. O gününü boş bırak". Ataman Taydaş'ın davetine mutlaka katılacağımı ifade ettim. Önceki akşam Nezih Varol ile birlikte Saruhan Otel'in havuz başına gittim. Beni Ataman Taydaş karşıladı. Taydaş'a iftarda kimlerin olacağını sordum, "Bekle gör, memnun olacağın dostlarınla birlikte olacaksın" dedi. Ben de, Saruhan Otel'in çimleri üzerindeki koltuklara oturup beklemeye başladım. İlk olarak Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik geldi. Ardından bir baktım AK Parti MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi ekibiyle aramıza katıldı. Saruhan Otel'in Müdürü Cihan, çimlerin üzerine iftar sofrasını hazırlamış. Bir kısım davetlileri beklerken, Ataman Taydaş'dan iftarın kimin verdiğini öğrendim. Kuyumcular Çarşısı'nda sarraflık yapan Mustafa Naci ve Mehmet Borazan kardeşlermiş. Oda Başkanları Hasan Geriter, Halim Şener, Adnan Erbil geldi. Bir baktım Erdinç Yumrukaya, iki dirhem bir çekirdek giyinmiş, televizyon ekibiyle birlikte geldi. İftar vakti yaklaşınca sofraya oturduk. Ben, Ömer Başkan ve Taydaş'ın arasına oturdum. Tanrıverdi de Ömer Başkan'ın yanındaydı. Karşımda Erdinç Yumrukaya, Hasan Getiter, Halim Şener ve Adnan Erbil vardı. İftar sofrası büyüktü. Nezih'e, "Katılanların hepsinin ismini istiyorum" dedim. İster iftar yemeklerinde ister özel yemeklerde olsun, insan masadaki yanında oturanın bile ismini unutuyor. Onun için hemen yazayım, kuyumcu Mustafa Naci ve Mehmet Borazan kardeşlerin bizleri buluşturduğu iftar yemeğinde başta Hüseyin Tanrıverdi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, ETV ve Denge Gazetesi Sahibi Erdinç Yumrukaya, Ataman Taydaş, Hüsnü Arslan, Bilal Batur, Hüseyin Işıkal, Yılmaz Öngider, Metin Öztürk, Salim Eroğlu, Niyazi Özkırtok, Kemal Öksüz, Adnan Kaçire ve Cihan Dirik bulunuyordu. Davetli olup da Saruhan Otel'deki bu iftar yemeğine katılamayanlar da vardı. Başta Arif Koşar, Selahattin Yayman, Ahmet Tonguç, Mustafa Kaçire. Taydaş'a ve iftarı veren Borazan kardeşlere teşekkür ettim.
CİHAN BU İŞİ BİLİYOR
Çoktandır böyle bir toplulukla seçim sonrası bir araya gelememiştim. Hüseyin Tanrıverdi ile de görüşmek nasip olmamıştı. Bir defa Ramazan ayında iftardan iftara katılanlar açısından sıkıntı belli. Her akşam davetinde güveç, pilav ana yemek. Saruhan Otel'deki dostları bir araya getiren iftar sofrasında özel yemekler seçilmiş. Kokoreçine kadar var. Niyazi'ye teşekkürler. İftar sofrasının menüsünü merak ediyorsanız Nezih Varol'un haberini okuyun. Başta Ömer Başkan olmak üzere hazırladığı nefis menü için hepimiz Saruhan Otel Müdürü Cihan'a teşekkür ettik. Her şey güzel, Tanrıverdi'yi yakalamışım, kendisine tek soru sordum; "Koalisyon mu, seçim mi?". Biraz durdu. Durunca, Tanrıverdi'ye, "Tek soru, tek cevap" dedim. Tanrıverdi, "Seçime doğru gidiş görünüyor. İnşallah, uzlaşılırsa hükümet çıkar, benim için zor ihtimal" dedi. Masada oturan herkes Tanrıverdi'yi can kulağıyla dinliyordu. Tanrıverdi, uzun uzadıya Başkent'teki son siyasi tabloyu bizlere anlattı. İki gündür Bülent Arınç'la da beraberliğimde seçim izlenimini aldım, yani dün Başkent'te başlayan koalisyon girişimlerinin bir sonuç vereceğine kimse inanmıyor. Görünen köy kılavuz istemez, ileri adım seçim. AK Parti'nin beynine bu yerleşmiş. CHP ve MHP kuzu kuzu kolay teslim olursa, o başka. Hayırlı olsun.
TANRIVERDİ HEPİMİZİ DİNLEDİ
Erdinç Yumrukaya konuştu. Oda Başkanları olarak Hasan Geriter, Halim Şener, Adnan Erbil ve ben uzun uzun konuştuk. Geriter'in tabiriyle karnımız doyurduk, karnımızdaki şişleri indirdik, sahuru bekliyoruz. Saruhan Otel'de gece güzeldi. Konuşmalar seviyeliydi. Bizimle beraber oturan diğer arkadaşlarımız da konuşmalarımızın arasına girerek, MKYK Üyesi Tanrıverdi'ye anlattıklarımıza destek oluyorlardı. Hüseyin Tanrıverdi bizleri sabırla dinledi. Çok verimli bir iftar yemeği oldu. Hepimiz, Manisa'nın geleceği ve kent yönetimiyle ilgili düşüncelerimizi anlattık. Yapılan yanlışlıkları üstüne basa basa söyledik. Ders alanlar alır, almayanlar erken seçimde sonucu bir daha görür. Yazımı yazdım, 8 Eylül Hastanesi'ne telefon ettim, sevgili dostum Zeki Ayaydın'ın sağlık durumunun son halini öğrendim, iyiye gidiyormuş. Dün, Sezai Gürcan ve Mevlüt Aktan'la da Zeki'yi konuştuk. Hem Mevlüt hem de Sezai çok üzgündü. Üzgün olmamak mümkün mü? Dağ gibi sevgili kardeşim yoğun bakımda kendine gelmek için yaşam mücadelesi veriyor. Eşi, çoluk çocuğu ve yakınları da hastane önünde dualar okuyor. Başkan Ergün'ün dediği gibi, "Dayan Zeki". Seni aramızda görmek istiyoruz.
HİSARCIKLIOĞLU İLE BULUŞACAĞIM
Ramazan'ın sonuna yaklaşırken bir gece önce beraber olduğumuz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil beni Akhisar'daki iftar yemeğine davet etti. Akhisar'daki iftara TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da katılacakmış. Bu iftarda Akhisar'daki dostlarla buluşacağım, Başkent'teki son durumu Rıfat beyden öğrenmeye çalışacağım. Daha sonra sizlerle de paylaşacağım.