Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'le hizmet yağmurunun açılış ve temel atma törenlerine katılmamla başlayan yoğun bir programın içinde buldum kendimi. Aniden AK Parti'de patlayan il başkanı krizi ile karşılaştık. Hala çözülmüş değil. Bu hafta nelerle karşılalşacağımızı ben de merak ediyorum. Hafta sonu Bodrum'a gitmeyi düşündüm. Bodrumspor-Büyükşehir maçına, vazgeçtim. Geçen sezonun hezimet skoru hafızamdan silinmediği için. Manisa-İzmir arasında dostlarla birlikte oldum. Sosyete dürümcüsü Mehmet sağolsun hep yanımda. Cuma akşamı Sofra Levent'in Anıt'ında görevden alınan MHP yönetiminde yeralan Fevzi Açıkel ve iki CHP'li Destan ve Engin'le biraraya geldik. Ülke ve Manisa konularını konuşurken vaktin nasıl geçtiğini anlayamadık. Halbuki Galatasaray'ın Fener yenilgisinden sonra kader maçı vardı. Bursaspor ile saatler 22.30'u gösterirken "Galatasaray ne oldu?" dedim. Engin "3-1 galip" dedi. Hemen oğlum Gökhan'ı aradım. "Galatasaray yenmiş niye haber vermiyorsun?" diye sitem ettim. Gökhan "Ne olacak baba bu saatten sonra Galatasaray'ın yenmesi" dedi. Fener bozgunundan sonra hani haksız da değil oğlum. Eve dönünce Lig TV'de Galatasaray-Bursa maçının tekrarını izledim. Sıra kendilerine geleceğini anlayan Aslan parçaları ilk golü yemelerine rağmen futbol oynamayı akıllarına getirip Bursa karşısında şakır şakır Galatasaraylılık ruhunu ortaya koyarak maç kazanmasını bilmiş. Türk milleti olarak sıkışırsak kükremesini biliriz.
Cumartesi Şehzadeler Belediyesi'nin Sancaklı Bozköy Mahallesi'nde kiraz pazarının temel atma törenine gittim. Hava güzeldi. Organizeyi yapan Başkan Ahmet Songüler'le laflamak için erken gittim. Bilal Demir de oradaydı. Erken gidip erken dönme planımı Valimiz Mustafa Hakan Güvençer'in Akhisar programının sarkması nedeni ile geç başladı.
Ankara'dan dönen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'le Başkent havasını konuştuk.
Törene Selçuk Özdağ ve Recai Berber milletvekillerimizde katıldı. Ticaret ve Borsa başkanları da oradaydı. Her iki milletvekili ile de görüştüm. Selçuk Özdağ barut gibiydi. İl başkanlığı krizi olanlar sinirlerinin gerilmesine neden olmuş. Bereket mehter takımı sehrat türküleri ile keyfimizi yerine getirdi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik imkanları çerçevesinde sessiz sedasız hizmetlerini yapmaya çalışıyor. Bozköy ve İğdecik için kiraz önemli. Kiraz pazarının yapılma düşüncesi doğru. Nisan'da bitecekmiş. Hayırlı olsun.
Sosyete dürümcüsü Mehmet'le Kemalpaşa üzerinden İzmir'e kordon boyunu araba ile gezdik. İğne atsan yere düşmez haldeydi. Ülkede ekonomik kriz varmış. Hadi canım sizde. Trafik felç olmuş. Park yeri bulmak mümkün değil. Mehmet'e "Haydi bizi Manisa paklar, dönelim" dedim. Tevfik Aslaner'in Has Kebap'ta oturduk. Akhisarspor'un Kasımpaşa karşısında 1-0 galibiyetini Aydın Besen'den öğrendim. Sıra Süper Lig'in namağlup iki takımı Beşiktaş ile Başakşehir'in maçına gelmişti. 90 dakikayı seyrettim. Karşılıklı gollerle maç 1-1 bitti. Başakşehir yorgun Beşiktaş'ı rahat yenebilirdi. Çok fırsat kaçırdı. Maça damgasını Hakem Cüneyt Çakır son dakikada Queresma'yı ikinci sarıdan atmaması vurdu. Allah'ın bildiğini kuldan niye saklayayım. Oldum olası uluslararası maçlar yöneten hakem Cüneyt Çakır'ı sevmem. Hakemlik hayatına başladığı andan itibaren bugüne hangi serüvenlerle geldiğini bildiğim için. Sabah yorumcusu Erman Toroğlu'nun dediği gibi "Cüneyt Çakır bu!." Hey Çakır, sana ne haftaya oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçından kuralları isteyip atsana. Beşiktaşlı futbolcuyu hayır, ille kafasındaki şeytanlığı uygulayacak. Göreceksiniz bugünden itibaren Fenerbahçe camiası ayaklanacak. Beşiktaş hakemler tarafından korunuyor diye.