Büyükşehir Belediyespor'un kamp yaptığı Bolu Termal Otel'de Başkan Cengiz Ergün ve bizleri yeğeni, Kulüp Başkanı Cenk Ergün ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Bolu'da kamp yapan takım sayısı fazlaydı. Balıkesir, Bergama, Silivri sezona burada hazırlanıyor. Hava sıcaklığı beklenenin üzerinde. Spor kıyafetlerle oturduk. Gecenin ilerleyen saatlerinde biraz serinledi. Büyükşehir Belediyespor üç hazırlık maçını kamp süresince yaptı. Silivri ve Bergama maçlarını Başkan Cengiz Ergün ile birlikte izledik. Yanında Cenk Ergün, Muharrem Uzunlar ve kampta takımı yalnız bırakmayan yöneticiler vardı. Her iki hazırlık maçını pür dikkat izledi Cengiz Ergün. Alınan yeni transferlerin durumuna baktı. Hem Silivri hem de Bergama maçından sonra Teknik Direktör Hakan Şapçı ile bir araya geldi. Durum değerlendirmesi yaptı. Maçı izleyenlerle görüştü. Herkesin Büyükşehir Belediyespor'u nasıl gördüğünü sordu. Belediyespor kampa 30 futbolcu ile başladı. Teknik Direktör Hakan Şapçı her maçta tüm futbolculara şans vermeye çalıştı. Şapçı, kamp ortamından memnun olduğunu belirterek, katkıları nedeniyle Başkan Ergün'e teşekkür etti. Şimdilik kadronun yeterli olduğunu, transfer istemediğini ifade etti.
İLK İZLENİMLERİM OLUMLU
Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu'nun futbol bilgisi fazla, Mevlüt Aktan'la transfer çalışmalarında bulunmuşlar. Takıma 15 yeni futbolcu dahil edilmiş. Alınanların isimlerini tek tek biliyorlar. Hazırlık maçlarında gördüğüm şu; Belediyespor'un kadrosu fizik açısından iyi. Mücadele gücü yüksek. Ancak, liglere bir ay var. Uyum için çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu hafta Cumartesi, Manisa'da yapacakları hazırlık maçında daha iyi bir değerlendirme yapılabilir. 3'üncü Lig'de Başkanlık yaptığımdan bu ligin ne kadar zor geçtiğini biliyorum. Futboldan çok sahada mücadele gücü fazla olan takımlar başarılı oluyor. Futbolda şans faktörüne inananlardanım. Hakemler maça çıkarken hakem şansının yanında olması için dua ederler. Takımlar için de bu geçerlidir. Başkan Ergün'ün kulüp yöneticiliğinde ne kadar titiz olduğunu bilmeyen yoktur. Hedefe ulaşmak için Manisaspor'da zamanının büyük bölümünü Tarık Almış Tesisleri'nde geçirdiğini biliyorum. Başkan Cenk Ergün'ün yanında, "Kampı sık sık ziyaret etmen gerekir" dedim. Bolu'da gördüğüm Büyükşehir Belediye Futbol Takımı'nda ne lazımsa her şeyi Başkan Cengiz Ergün sunmuş. Teknik Heyet ile futbolculara düşen her takımda olmayan imkanlar içinde başarılı olmak.
BASIN BAYRAMI PASTAMIZI HEP BİRLİKTE KESTİK
Silivri hazırlık maçını izledikten sonra otele geldik. Manisaspor'un efsane kalecisi Bülent'le karşılaştık. Balıkesirspor'da görev yapıyormuş. Kaleci Bülent dosttur. Geçen sene Mevlüt Aktan Manisaspor Başkanlığı için aday olduğunda Çakra'da, şimdiki Haylazz'da çok beraber olduk. Mevlüt Aktan başkanlığa gelecekmiş gibi aday olduktan sonra çalıştı. Rahmetli Zeki Ayaydın, Fikret Taşçı ve Bülent ile Manisaspor'a alınacak futbolcuların tespitini beraber yaptık, temaslarda bulunduk. Kısmet değilmiş. Kaleci Bülent'le oturup sohbet ettik. Oğlum Gökmen'i sordu. Selam söyledi. Manisaspor'da menajerlik yapan Öner Karalar da bir günlüğüne Bolu'daydı. Akşam yemeğini beraber yedik. Başkan Ergün, Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk ve Teknik Direktörü Erkan Sözeri ile de bir arada oldu. Manisaspor'dan Balıkesirspor'a geçen Eray da Başkan Ergün'le görüştü. Basın Bayramı nedeniyle, kampa katılan gazeteciler, futbolcular ve Başkan Cengiz Ergün'le pastayı birlikte kestik. Erhan Kasırga kampı bizden önce izlemeye başlamış. Gaziantep Belediyespor ile yapılan maçta Manisa Büyükşehir Belediyespor'u beğenmiş.
ERGÜN, SPOR MUHABİRLERİYLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Cengiz Ergün kampı izleyen spor muhabirleriyle de uzun bir söyleşi yaptı. Manisaspor'la ilgili bilgileri paylaştı. Çoğunu bildiğim için ben Başkan Ergün'ü genç meslektaşlarımla baş başa bıraktım. Otelin bahçesinde kurulu hamakta dinlendim. Başkan Cengiz Ergün'ün, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen'le ilgili değerlendirmesi bittikten sonra Cenk Ergün ve yöneticilerle sohbet toplantısına katıldım. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Bülent Kar döneminde kendisine verilmekten son anda vazgeçilen Başkanlıktan başlayıp bugüne kadar geçen süreci bütün açıklığıyla her şeyi paylaştı.
Bergama hazırlık maçını da izledikten sonra Muharrem Uzunlar'ın kullandığı araçla Yılmaz Gençoğlu ve Selçuk'la Manisa'ya döndük.