Ramazan Bayramı'nda Çeşme'deydim. Ildır'daki yazlığımda. Boyalık'taki Levent Gönül ve oğlu Mert'tin işlettiği Rooms otel arasında gidip geldim. Bayramda şuraya gidin buraya gidin diye verilen tur ilanlarına hiç bakmadım. 11 ayın sultanı Ramazan'ın son 10 gününü de içine katarak Manisa'dan ayrılarak Çeşme Ildır'daki milletvekilli yazlığıma eşim Nermin hanımla gittim.

BAYRAM HEDİYESİ SEMİH VARDARER'DEN

Sağ olsun Semih Vardarer bahçeme Karaağaçlı'da kendi ürettiği masa ve sandalyelerden göndermiş. Ekibine kurdurmuş. Allah razı olsun.  Bayram hediyesi böyle olur.

ROOMS OTELE MUHAKKAK GİDİN

Çeşme'ye geldiğimin pazarı Babalar günüydü. Oğlum Gökhan, eşi Gözde, torun Ertuğrul'la babalar günü kutlamak için geldiler. Beraber sitenin sahiline indik. Torun Ertuğrul ile birlikte oldum. O da dedesi gibi huysuz. Ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Daha sonra yeğen Burak geldi. Telefonlar çalıştı. Babalar günüm kutlandı. Ben hemen sevgili dostum Levent Gönül'ün Boyalık ve Alaçatı'daki butik otellerine koştum. Bayram öncesi hazırlıklar vardı. Her taraf gözden geçirilmiş. Mert Gönül plajı öyle güzel dizayn etmiş ki, görmeniz gerek. Çeşme'nin en güzel sahili olan Boyalık’ta Rooms otelde pırıl, pırıl denizi seyredip, kahvaltı yapmak, tertemiz denizinde yüzmek ve güneşlenmek insanı zinde tutuyor. Rooms otele muhakkak gidin. Memnun kalacaksınız. Ben bile bu sene sadece ayaklarımı değil, bütün vücudumu denize soktum. Bol bol fotoğraf çekildim.  Bayrama kadar orucumu Çeşme'de tuttum. Levent Gönül ile bol bol sohbet ettim. Oğlu Mert arı gibi çalışıyor. Bayramda da otellerinin hepsi doluydu. Levent Gönül üç günlük ve bir haftalık bayram paketi yapmış. Kısa sürede odalar dolmuş. Bayrama kadar günlerim Çeşme'de güzel geçti.

BABA NEJAT İLE TELEFONDA KONUŞTUM

Zaman zaman bugüne kadar yapmadığım şekilde denize girdim. Güneşlendim. Baba Nejat Çandarlı'dan aradı. "Baba Çeşme'deyim" dedim. Çok memnun oldum. "Hayatını yaz" dedi. Anemon oteller yönetim kurulu başkanı kadim dostum Salim Yavaş ile konuştum. Levent Gönül'ün de kan kardeşidir. Kimselere haber vermeden Yavaş ve Gönül aileleri yaz-kış yurt dışı gezilerine çıkarlar. Salim Yavaş bayramı Bodrum'da geçirecekti. Beni aradığında arifeden bir gün önce Bodrum yollarındaydı. Turgutreis Akyarlar'daki Rüya Kentteki yazlığına gidiyordu. Bir dönem Salim Yavaş, Levent Gönül, Murat Önsoy, Haşim Ağar ve Ahmet Erken'le anılarda kalacak güzel günler geçirmiştik. "Ne yapıyorsanız yanınıza kar" derler ya aynen öyle. Haşim çiftliğe, Levent Gönül Çeşme'ye, Ahmet Erken Karşıyaka’ya gittiler.  Salim desen işten başını kaldıracak hali yok. Yani anlayacağınız darmadağın olduk. Bereket bayramda Levent Gönül ile hatıralar üzerine sohbet etme fırsatı bulduk.

YAVUZ DONAT TRAFİKTEN ŞİKAYETÇİ

Unutmadan bayram öncesi sabah gazetesinin Usta Kalemi Yavuz Donat İstanbul'dan Bodrum'a geçerken Akhisar'a uğramış. Ramiz köftede mola vermiş. Sahibi Birtan ile görüşmüş. Sonra Ahmet Erken'in Selimşahlar'daki fabrikasına uğramış. İbrahim Erken ile görüşmüş. Sevgili dostum Yavuz Donat aradı. Saruhanlı-Manisa arası karayolları trafik sorunun büyük olduğunu söyledi. Yavuz Donat bayram öncesi Cuma günü bunu yaşadı. Trafik ışıklarının her şeyi alt üst ettiğini söyledi. Bana askeriyedeki zehirlenmeleri sordu. Normal bir zehirlenme değil dedim. Cumhuriyet Başsavcımızın konu üzerinde titizlik ile durduğunu biliyorum. Tugay Komutanı mükemmel bir insandı. Albay Şefik Güvenç'in görevden alınmasına üzüldüm. Acele bir karar olarak yorumluyorum. Bu olayda Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç'e kumpas kurulduğu görüşü hakimdi. Cumhuriyet Başsavcımız bu konunun detaylarını araştırırsa bir şeylerle karşılaşır görüşündeyim.

Neyse biz dönelim bayrama. Oğlum Gökhan ve Gökmen Çeşme’ye geldi. Gökmen Ayvalık'a, Gökhan ise Antalya'nın Alanya ilçesine Rüştü babası ve ailesi ile bayram tatiline gitti. Bayramda Çeşme'de neler oldu hepsini yarın yazacağım.