Bugün, Başkent Ankara'da düzenlenen Bayrak Mitingi'ne katılacağım. Sivil toplum kuruluşlarının güçlü lideri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile 14 sivil toplum kuruluşunun Sıhhiye'deki bu yürüyüşüne yurdun her yerinden katılmak için bayrağımızı kapıp gelenler var. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ve Danışmanı oğlum Gökmen de Ankara'da. Devlet, Güneydoğu'da mücadelesini etkin bir şekilde sürdürüyor.
Peki, Başkent'te ne var, ne yok derseniz; Siyasi partilerin Milletvekili listelerini hazırlama süreci tüm hızıyla devam ediyor. Başkent'te Anemom Otel'e yerleşir yerleşmez AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ı aradım. Telefonuma Danışmanı çıktı, yoğun olduğunu belirtti, arama nedenimi kendisine anlattım. Bana, Salı aksam üstü 18.00'de AK Parti Genel Merkezi'nde Selçuk Özdağ ile görüşme randevusu sağladı. AK Parti Genel Merkezi'ne ilk defa gidecektim. Ankara Anemon Otel'de Manisa AK Parti Milletvekili aday adayı Hikmet Oray Yalçın ile karşılaştım. Yanında sosyete dürümcümüz Mehmet de vardı. Baskent'teki Anemon Otel'in yeri mükemmel. Çaylarımızı içtik, sağ olsun beni AK Parti Genel Merkezi'ne götürebileceğini ifade etti Hikmet Oray Yalçın. Baskent'te bir dostla karşılaşmak insanı mutlu ediyor. Hikmet Oray Yalçın'ın telefonu hiç susmuyor. Yeni aldığı Mercedes'i ile AK Parti Genel Merkezi'ne gitmek üzere sosyete dürümcüm Mehmet ile yola koyulduk. Telefon ile yol haritamızı belirledik. Teknoloji özürlüsü olduğum için telefonun, "Şuradan sağa-sola", "150 metre ileri" ve benzeri gibi talimatlarını dinlerken hayran kaldım. Gerçekten Türkiye büyüyor ve gelişiyor. Bundan tedirgin olan Dünya ülkeleri ve Avrupa'yı yöneten ülkeler ayağımıza çelme takmaya devam ediyor. Kürt kardeşlerimizin bir kısmını da bu oyuna alet etmeye çalışıyorlar. Dün yine şehit vermenin üzüntüsü içerisindeydim.
ÖZDAĞ, ÇOK YOĞUN ÇALIŞIYOR
AK Parti Genel Merkezi'ne gelince Selçuk Özdağ ziyaretimi görüntülemesi için sosyete dürümcüsü Mehmet'i de yanıma aldım. Büyük kongre sonrası yönetim şeklinde vizyon değişikliğine giden AK Parti'nin yeni Genel Başkan Yardımcısı olan Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın makamı 5'inci katta. Özel Kalem'e kendimi tanıttım. Sıcak bir karşılama anı yaşandı, Özdağ'ın Danışmanı, "Başkan, bir-iki dakika rica edeceğim" dedi. Özdağ'ın Özel Kalem makamı ana-baba günü. Söyle etrafa baktım, koliler içinde Manisa Mesir Macunu gördüm. Konuklar içeriden çıkınca çiçeği burnunda Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile karşı karşıya geldik. Özdağ, "Can kardeşim, Başkanım, hoş geldin" dedi. Yanımda Manisa Olay Gazetesi'nin Salı sayısını da götürmüştüm. Kendisine takdim ettim ve "Manisa seni konuşuyor" dedim. Özdağ, "Sağ olsunlar, var olsunlar, Allah utandırmasın, Manisa'ya hizmet için varım" dedi. Bir yandan da Olay Gazetesi'ne beraber bakıyoruz, Mehmet de ziyaretimizi ölümsüzleştiriyor. Çok mutlu oldu, "İsmail abi de aramış" dedi. İsmail Akçura'dan bahsediyordu. Hemen yanımda aradı, hoş sohbet ettiler, Özdağ, "İsmail abi, senin de, benim de yakın dostum Başkan Ertuğrul Aytaç da burada" dedi. Israrla bir şeyler ikram edip sohbet etmek istedi, ama ben "Hayır, teşekkür ederim, bekleyenler var, görüşmek için bol bol zamanımız olacak" dedim. O saate kadar yemek yiyecek vakti olmayan, benim yanımda tost ve ayranla atıştırma yapan Özdağ'ı meşgul etmek olmazdı. Zaten Başbakan Ahmet Davutoğlu da listelerin oluşması için çalışmalarını sürdüren Üst Kurul'a Özdağ'ı da davet ediyordu.
SİYASİ KARTLAR KARILIYOR
AK Parti'de kongre sonrası siyasi kartlar tekrar karılıyor. Her ilde liste sıralamalarında değişiklikler olacak. Bunların içinde Manisa da var. Ne oranda değişiklik olacağını bilmiyorum. Ama, Cuma günü saat 17.00'ye kadar her şey bende kalacak. AK Parti Genel Merkezi'nin karşısında kafe var, oraya uğradım. AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan'la karşılaştım. Yoğun bir tempoda başını kaşıyacak vakti yoktu.
Başkent'e iner inmez aradığım bir diğer isim Bülent Arınç oldu. Bursa'dan yeni gelmişti, görüştüm, programı müsait olursa bir araya geleceğiz. Hüseyin Tanrıverdi de babasının hastalığı ile meşguldü. Dün sabah Tanrıverdi babasını hastaneden çıkartacaktı. Bu yoğun tempoda görüşüp görüşmeyeceğimizi bilemiyorum. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de Ankara'daymış. Mevcut Milletvekilleri yerlerini korumak için çalışıyorlar.
MHP Milletvekili Erkan Akçay ile de telefonla görüştüm. Milletvekili listeleri için "Cuma günü belli olur" dedi.
CHP Milletvekili Özgür Özel ile bir telefon görüşmesinde bulundum. Manisa'daymış. Dün akşam Ankara'ya geleceğini söyledi. Biraraya gelmeyi arzu ettiğini de ifade etti. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'e listeleri sordum. "Belli" dedi ve ekledi; "İlk 5 aynen kalıyor". Hasan Ören ve Sakine Öz aday olmadığı için sıralamaya önseçim sonuçlarına göre kaydırma yapılacağını ifade etti. CHP Manisa'da Özgür özel kaptanlığında 1 Kasım seçimlerine girecek.
TAKİBE DEVAM…
Başkent Ankara'da siyasi trafik karışık. Bugün akşama doğru Milletvekili listeleri şekillenmiş olacak. AK Parti'de son şekli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceği kulislerde konuşuluyor. Bugün de Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde yabancı basın mensuplarıyla biraraya gelip Güneydoğu'daki durum hakkında basın bilgilendirmesi yapacak. Başkent'te son kulis haberleri bundan ibaret.