Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, avukat Şerafettin Kabakçı ile 15 Temmuz gecesi ülkemizi felakete sürükleyecek, başarısız darbe teşebbüsünde atılan bombalar ile büyük hasan gören Meclis'imizi Başkent'te gezdikten sonra AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur'la birlikte KİT komisyonu başkanı seçilen milletvekili Uğur Aydemir'e ziyarete gittik. Büyük Millet Meclisi'nde katları gezerken 15 Temmuz gecesinin izlerini her katta görebiliyorsunuz. AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir'le de yakın bir iletişimim var. Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile KİT Komisyonu Başkanı Uğur Aydemir'in odasına girdik. Başkan bizleri karşıladı. Başkan Çelik Manisa'nın simgesi mesir macunundan oluşan bir sepeti hayırlı uğurlu olsun dileği ile Uğur Aydemir'e taktim etti. Beni hediyeyi verirken birlikte olmamızı arzu ettiler. Beraber fotoğraf çektirdik. Yıllar öncesine döndüm. 1980 yılı öncesi Adalet Parti Genel Başkanı rahmetli Süleyman Demirel'in başbakanlık döneminde Manisa Milletvekili Süleyman Çağlar da KİT komisyonu başkanlığı yapmıştı. Milletvekili Halil Yurtseven ile birlikte kendisini ziyarete gitmiştim. Üzerinden 25 yılı aşkın bir süre sonra Manisa AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir de bu göreve seçilmiş oluyordu. Önemli bir görevdir. Çaylarımızı içtik. Uğur Aydemir bu göreve seçilmesinde Manisa milletvekili arkadaşlarının verdikleri desteği anlattı. Hepsine teşekkür etti. Sonra meclis bahçesinde aramıza katılan AK Parti Milletvekili İsmail Bilen'le birlikte bir süre oturduk. İsmail Bilen büyük çalışma örneği göstererek 1 Kasım seçimlerinde parlamentoya AK Parti'nin 5.milletvekili olarak girmeyi başardı. Beni görünce "Başkan hoşgeldin" dedi. Birbirimize sarıldık. İsmail Bilen'i zaman zaman ararım. Meşgul de olsa bir süre sonra dönme nezaketini gösterir. Diğer milletvekillerimiz alınmasınlar, onlar da öyle Manisa için çalışıyorlar.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkent'e giderken çantası yapacağı projelerle doluydu. Sıra onlara gelmişti. Milletvekili Recai Berber'in yanına gittik. Recai Berber'le yıllar sonra meclis lokantasında yemek yedik. Başkan Çelik AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'le birlikte devlet kurumlarına giderken ben ve Ahmet Songüler, Murat Baybatur'un meclisteki odasına gittik. Benim akrabam Baybatur'un danışmanı Halil Özkan karşıladı. Baybatur'un odasına girdiğimizde uzun boylu genç bir arkadaşımız oturuyordu. Murat Baybatur bizi tanıştırdı. Manisa'ya yeni atanan Sosyal Güvenlik İl Müdürümüzü orada tanıdım. Kendisi Manisa'lıymış. Müfettişlikten geliyor. Çok memnun oldum. Bir Manisalının bir kurumun başında müdür olarak atanmasından dolayı. Manisa'ya dönünce görevine de başladığını duydum. Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yavuz Kurt'a görevinde başarılar diliyorum.
Meclis'te AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ'a da gittik. Kendisi makamında yoktu. Komisyonda çalışıyormuş. Başkent'te son durağımız Cumhurbaşkanlığı'nın özel danışmanlığını yapan Hüseyin Tanrıverdi oldu. Onu da yarın yazacağım.