Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini geçtiğimiz ay duyurdu. 81 ili kapsayan projede Manisa’ya 4 bin 100 konut yapılacak. Proje kapsamında Ahmetli’de 78, Demirci’de 140, Gördes’te 100, Salihli’de 180, Akhisar’da 267, Alaşehir’de 240, Kırkağaç’ta 230, Kula’da 500, Saruhanlı’da 100, Soma’da 100, Şehzadeler’de 1415, Yunusemre’de 750 konut inşa edilecek.

AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı da projeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Projeye yoğun ilgi olduğunu ifade eden Başkan Hızlı, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve her geçen gün üzerine katarak ilerleyen proje için vatandaşlarımızın mutluluğu bizleri de fazlasıyla mutlu ediyor. Türkiye ve Manisa bu projenin için ilk temelin atılacağı günü bekliyor, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı gibi, Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesinde başvurular 14 Eylül’de başladı ve şu ana kadar aldığımız veriler ve vatandaşımızın ilgilisi ne kadar doğru bir adım atıldığının göstergesi. Ekim ayı sonuna kadar sürecek, başvurular milyonlarca vatandaşı ilgilendiren dev projeyle ekonomiye ilişkin hareketlilik daha da artmış olacak”dedi.

EKİM’DE İLK KAZMA VURULUYOR

Başvuru sayısının şu ana kadar 5 milyonun üzerinde olduğunu belirten Hızlı, “Toplam 4 bin 100 konutun yapılacağı Manisa’da 12 ilçede başvurular üst seviyede. TOKİ’nin yapacağı Türkiye genelinde 250 bin konut, Manisa’mızda altyapılı konut arsası ve yapılacak iş yeri için özel kontenjanlar ayrıldı. Cumhurbaşkanımızın açıklaması ile Ekim ayı sonunda ilk kazma Manisa’mızda vurulacak. Gençler, emekliler, şehit yakınları, gaziler ve engelliler bu projeden öncelikli olarak faydalanacak. Projenin duyulduğu günden bu yana başvuru sayısı toplam 5 milyon.  Dar gelirli vatandaşlara yönelik olacak konut projesiyle 81 ilde inşa edilecek konutlara kira öder gibi taksitlerle sahip olunabilecek. Hane halkının gelir dengesini bozmayacak cüzi miktardaki taksitlerle ucuza ev sahibi olunacak. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlanırken büyük Türkiye’yi yeniden inşa eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Zerrin Ağar