Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Sultan Kafe'de verdiği iftar yemeğine Ertan Korkmaz ve oğlum Gökhan ile birlikte gittik. Nezih Varol ve Eren Ekinci'de oradaydı. Konuklarını Başkan Ergün ekibi ile karşılıyordu. Başkan Ergün'le telefonda konuştuk, ama ilk defa yüz yüze geliyorduk. Ergün, "Şükür kavuşturana" dedi. Ben de "Ramazan'da ortalıklarda gözükmem" dedim. Sultan Kafe'de iftar yemeği hazırlıkları öğleden sonra başlamıştı. Gittim, gördüm, iftar sofrasında Başkan Cengiz Ergün Manisalıları buluşturmuş. Ben, Halil Yurtseven ve Ümit Canuyar ile birlikte oturdum. Yanımda Mustafa Özer vardı. Ertuğrul Dayıoğlu, Zafer Ünal, Adnan Erbil, Hasan Geriter, Sadık Özkasap gözüme ilk çarpanlardandı. Sezai Gürcan, Ertan Korkmaz'la beraber iftar açtılar. Vali Erdoğan Bektaş, MHP Milletvekilleri Erkan Akçay, Zeynel Balkız, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalattin Şimşek, CBÜ Rektörü Kemal Çelebi, Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı protokolde yerini almışlardı. Şehzadeler Belediyesi'ni Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca temsil etti.
BENDEN SÖYLEMESİ…
Baktım, Belediye Basın Bürosu'nun medyaya gönderdiği haberde katılanların içinde önemli isimler unutulmamış. Maşallah, Büyükşehir'den katılanlardan hiç eksik yok. Yağcılık diz boyu. Davete Halil Yurtseven ve Ümit Canuyar da katıldı, beraber oturduk. Bu iki isim Manisa Milletvekilliği yaptı, kusura bakmasınlar yenileri, Yurtseven ve Canuyar efsane Milletvekilleridir Manisa'nın. Belediye'nin bültenine baktım, esameleri okunmuyor. Kızımız "Ben dünyaları yarattım" edasıyla beni bile laf olsun diye arıyorsa, düşünün siz gerisini sevgili Başkanım Ergün. Seçim bitti, şöyle bir etrafınıza bakın da ne yapacaksanız yapın. Bunlar seni yalan dünyada uyutuyorlar. Benden söylemesi. Oruçlu halimle fazla bir şey yazmak istemiyorum. Kızımızın çizmeyi çok aştığını bilmeni isterim. İftar yemeğinin menüsü iyiydi, servis mükemmeldi. Halil abi ve Ümit abiyle sohbet etme fırsatını buldum. Mustafa Enöz'ü de çoktandır görmüyordum. Bayram sonrası bir araya İnşallah geleceğiz. Yaşar Coşkun hocamı da seçimlerden sonra ilk defa gördüm. Kendisini iyi buldum. Herhalde önümüzdeki günlerde yeni bir görev verilecektir Coşkun hocama, diye düşünüyorum. Tarık Almış Başkanımız hasta. Onun için iftara katılamadığını Ergün'den dinledim. CBÜ Hastanesi'nde yatıyormuş. Tarık abiye acil şifalar diliyorum.
İftar sırasında Ümit Canuyar'a da telefon geldi. Kardeşi Selahattin Canuyar'ın Bornova Şifa Hastanesi'ne kaldırıldığı bilgisi geldi. Ümit abi, Halil abi ve benden müsaade istedi, ayrıca durumu Başkan Ergün'e iletmemi isteyerek iftar yemeğinden ayrılıp İzmir'e gitti.
DUA EDİP, YAPTIKLARINI-YAPACAKLARINI ANLATTI
Hüseyin Köroğlu iftar yemeği sonrasında dualar okudu. Şerbetlerimizi içtik. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün katılanlara teşekkür ederek Büyükşehir olarak yaptıklarını ve yapacakları ile ilgili bilgi sunmak istediğini dile getirdi ve mikrofonun başına geçti. Başkan Ergün, şu bilgileri verdi;
"Manisa'mızın iki kanayan yarası var. Bunlar Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Atık Su Arıtma Tesisleri. Bu gibi çevreci yatırımlarımızda da önemli mesafeler kat ettik. Öncelikle mevcut olan ancak çalışmayan 11 adet atık su arıtma tesisinin ihalesini yaparak, bu tesisleri çalışır duruma getirdik. Merkez, Turgutlu ve Gördes ilçelerimizin atık su arıtma tesislerinin ihalesi yapıldı. Yine Selendi, Sarıgöl, Demirci ve Alaşehir ilçelerimizin de atık su arıtma tesisi projeleri hazırlandı. Bunların da ihalesine kısa sürede çıkılıyor. Katı atık bertaraf tesisi konusunda da önemli adımlar attık. Bu önemli tesisimizin 17 Haziran günü açık ihalesi gerçekleşti. İhaleye katılan firmaların değerlendirilmesi yapılıyor. İhale sürecinin ardından maksimum 24 ay gibi bir sürede Uzunburun Mahallesi Sarıçam mevkiindeki modern katı atık bertaraf tesisimizi hayata geçirerek, Manisa'mızı bu büyük sorundan kurtarmış olacağız. Büyükşehir geçiş sürecini diğer yeni büyükşehir olan illerimize oranla çok önde tamamladık. Bunun ardından 17 ilçemizin tamamına eşit bir şekilde hizmet götürebilmenin planlamasını yaptık. Tüm ilçelerimizde yatırımlarımız belli bir planlama çerçevesinde hayata geçiyor. Değişen Manisa'mızı bir bütün olarak güzelleştirip, geliştireceğiz. İlimiz merkezinde 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu otoparkımız hızla devam ediyor. Ön görülen takvim günü öncesinde inşallah buranın açılışını yapacağız. Yine Oda ve Dernekler ile MASKİ binamızın olacağı İkiz Kuleler projemiz de yılbaşına kadar tamamlanmış olacak. Kısacası Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşının ihtiyaç duyduğu proje ve hizmetleriyle adından söz ettirmeye devam edecek. Bu düşüncelerle bu güzel iftar soframıza katılımlarınızdan dolayı hepinize bir kere daha teşekkür ediyorum. Allah bu güzel birlik-beraberliğimizi ve ağız tadımızı bozmasın."
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e düzenlediği iftar yemeği nedeniyle teşekkür eden konuklar, bu tür organizasyonlarla Manisa'da birlik ve beraberliğin arttığını da dile getirdiler.