Baharın yüzünü Nevruz kutlamaları ve 30 Nisan’da halka  saçılacak olan şifali mesir macununun karma töreninde gördük. Dün törenlere katılmak için mecburen erken kalktım. Cumhuriyet Meydanı’na gittim. Nevruz kutlama töreni başlamak üzereydi. Protokol yerini almış Valimiz Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık’la Atatürk Anıtı’na birlikte çelenk koydular. İstiklal Marşı’mız okundu. Nevruz’un ne anlama geldiğini belirten konuşmalar yapıldı. Renkli yumurtalar tokuşturuldu. Nevruz ateşinin üzerinden atlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Nevruz ateşinin üzerinden elele beraber atlayınca alanda büyük alkış koptu. “Hep böyle olun” sesleri yükseldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün “Her zaman beraberiz” dedi. Manisalı halkın seçtiği iki belediye başkanının birlik ve beraberlik mesajı günün mana ve önemi açısından güzel bir tabloydu. Törende Valimiz Mustafa Hakan Güvençer, Tugay Komutanı Albay Şefik Güven, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Jandarma Alay Komutanı Albay Özcan Kaplan, CBÜ Rektörü Kemal Çelebi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği Başkanı Hasan Geriter, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Manisa Genç İşadamları Derneği Başkanı Ömer Geriter, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Bilal Demir, Basin İlan Kurumu Müdürü Yusuf Kahraman, Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Cihad Taysi, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir’in büyük hizmetlerini götüren MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Ticaret ve Sanayi Odası Basın Danışmanı Gökmen Aytaç, Büyükşehir Halkla İlişkiler Şube Müdürü Yonca Ekmekçi, Cumhuriyet Alanı’nda gözüme çarpanlardı. Nevruz törenlerinden sonra Mesir Macunu karma töreni için düzenlenen kortej geçişinin saatini beklemek için protokol Konak İşhanı’ndaki bir kafede sohbet ettiler. Hasan Geriter yemek sözü verdi. Bakalım sözünü ne zaman yerine getirecek?

Vilayet önünde başlayan korteje AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de katıldı.  Karma töreni alanında Manisa Milletvekilliği yapan Faruk Saydam, Kızılay Başkanı Cemal Kahraman ve Ankara yönetimine giren Cengiz Yurdabekçi, Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güngör Çalışır da vardı. Karma töreninde Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer konuşma yaptı. Daha sonra İl Müftüsü Sinan Cihan Mesir’in duasını okudu. Son olarak da protokol Mesir’in baharatlarını kazana döktü ve karma töreni sona erdi.


SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM


Törenden sonra sevgili dostum Haşim Ağar’ın yanına gittim. Baba Nejat ve Ali İhsan Ağar da oradaydı. Hasret giderdik. Bir süredir kulaklarımda işitme problemi yaşıyorum. Dostlarıma bahsedince Baba Nejat hemen telefona sarıldı. Doktor Mehmet Uruk’u aradı. Benim için randevu aldı. Haşim Ağar’la 8 Eylül Hastanesi’nin yolunu tuttuk. Yılların dostu doktor kulak burun boğaz mütehassısı Mehmet Uruk kısa sürede tedavimi yapıp sağlığıma kavuşturdu. Kendisine çok çok teşekkür ederim.Hastaneden Haşim Ağar’la birlikte çıktık. Tunç Eczanesi’ne uğradık. Murat Ensoy’la görüştük. Sonra diş doktoru Remzi Örümlü ile oturduk. Hasan Çoksöyler’le buluşup biraz dedikodu yaptık. Hasan Çoksöyler, “Ben dayanamam kulaklarının duymadığına, Erdal Türek’e söylerim” dedi. Ben de “Hasan başkasına söylemene gerek yok bütün Manisa duyar” dedim. Baharın başlangıcını doya doya yaşadığım günün özeti buydu.