Büyükşehir Belediyesi'nin Şehzadeler İlçesi, Ulutepe Caddesi'nde hayata geçirdiği kafede Başkan Cengiz Ergün ile Perşembe akşamı birlikte olduk. MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğu, BESOT'dan sorumlu Tamer Çipiloğlu ile Manisa manzarasını seyrediyoruz. "Manisa yanıyor, Ulutepe serin olur" dedik, ama yaprak kıpırdamıyor. Başkan Ergün Salihli'den, şehit cenazesinden geldiği için pek keyfi yoktu. Bir de üstüne, Büyükşehir'in, son günlerde artan terör olaylarına tepki göstermek amacıyla kentin dört bir yanında bulunan billboardları Türk Bayrakları ile donatmasına karşın, Yunusemre Belediyesi tarafından bayrakların kaldırılması tuz biber olmuş. Öfkeliydi. "Böyle bir şey nasıl yapılır?" diyordu. Talimat vererek tekrar Türk Bayrakları'nın billboardlara yerleştirilmesini istiyordu, Hasan Eryılmaz, Pınar Erkmen ve Zabıta Daire Başkanı Aydoğan İra'dan…
GÜZEL BİR TESİS OLMUŞ
Ulutepe Caddesi'nde hayata geçirilen sosyal tesisin temel atma törenine katılmıştım. Başkan Ergün, "Ulutepe Seyir Tepesi'nde buluşalım" demese, Manisa'nın eşsiz manzarasını ne zaman seyredecektim, bilmiyorum. Ulutepe Caddesi seyir terasları ve yeşil alanları ile vatandaşların nefes alacağı güzel bir sosyal tesis olmuş. Başkan Cengiz Ergün'le konuşuyoruz, laf dönüp dolaşıp paylaşılamayan billboardlara geliyor. Başkan Ergün, billboardların Büyükşehir'e ait olduğunu, bununla ilgili Encümen'de yapılan açık ihalenin belediyenin şirketi Spilos'a ait olduğunu kesin bir dille bana anlatıyordu. Başkan Ergün, Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi'nin tasarruf alanlarında yetkisi olmadığını belirterek, kendisinin bilmediği yetkileri varsa "Göstersinler, öğrenelim" diyordu. Başkan Ergün'ü dinliyorum, dinliyorum… Billboard kavgasına anlam veremiyorum. Bir bardak suda koparılan yakışıksız bir kavga olarak değerlendiriyorum.
HASSAS BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ
Bu konuda Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, meselenin Türk Bayrağı olmadığını, belediyenin yaptığı projelerinin tanıtımının engellendiğini söylüyor. Bir noktada Çerçi'nin haklı olduğunu düşünelim. Sevgili Başkan, ülkede birden bire bayram sonrası PKK saldırıları başladı. Güneydoğu'da her gün askerimiz, polisimiz, vatandaşımız hayatlarını kaybediyor. Milletin yüreği kanıyor. Bu satırları yazdığımda Ağrı'da bir karakolumuz canlı bomba ile yerle bir edildi. Şu anda 2 askerimiz şehit oldu, 30'dan fazla Mehmetçiğimiz yaralandı. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin toplumun hislerine tercüman olacak, ülkenin bütünlüğünü simgeleyen bayraklarını billboardlarda hoşgörü ile karşılayıp, zabıtanıza bunların toplatılmasına izin vermeseydiniz, daha iyi olmaz mıydı? Bugün Manisa'nın önemli o kadar çözüm bekleyen sorunları var ki, vatandaş sizlerden bunları bir an önce çözümünü bekliyor. Her şey bitmiş de, sıra billboardlara mı geldi? Bana göre zamanlaması yanlış seçilmiş bir konuda hem kendinizi, hem de toplumu meşgul ediyorsunuz. Toplum, bu tür kavgaları tasvip etmez. Bu billboardlar yıllarca sizlerin elindeydi. Bugüne kadar böyle kavgalar olmuyordu. Türkiye bir ‘Hukuk Devleti'. Bir yanlışlık varsa, gidersin yargıya, sorunu çözersin. Belediyelerde çalışanlar da bu konuda iki arada, bir derede kalmaz.
MANİSALILAR HİZMET BEKLİYOR
Bugün üç belediyede bu birimlerde çalışanlar, daha önce tek belediyede çalışıyordu, birbirlerini tanıyorlar. Büyükşehir, Şehzadeler ve Yunusemre Belediye Başkanları olarak birbirinizi tanıyorsunuz. Meclis'te beraber çalışıyorsunuz. Kırıp dökmekle bir şey elde edilmez. Manisalı hizmet bekliyor. Manisa yerel seçimlerde kararını vermiş. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Cengiz Ergün'ü seçmiş. Büyükşehir Belediye yasalarındaki yetkileri de AK Parti Hükümeti belirledi. Meclis çoğunluğunuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e verilen yetkileri etkilemez. Bu anlaşmaz tutum devam ederse, Manisa yerel hizmetlerden yoksun kalır. Bu ülke nasıl bizimse, Manisa da bizim. Bırakın billboard kavgasını, Manisa'nın imarını, kentsel dönüşümünü ve diğer yatırımlarını düşünün, çalışın. Zaman su gibi akıp gidiyor. Büyükşehir projelerini hayata geçiriyor. Sizler de kendinizi hizmet yarışına verin.
Kavgadan bugüne kadar kim haklı çıkmış? Bir düşünün