Zeki kardeşimi kaybetmenin üzüntüsünü atlatmak benim için kolay olmuyor. Çeşme'ye gidip dinlenmek istedim. 24 Temmuz çalışan gazeteci kardeşlerimin bayramıydı. Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Saruhan Otel'de Perşembe akşamı yemek düzenlediklerini söyledi. Sonra Büyükşehir Belediyesi'nin Basın Danışmanı Pınar hanım aradı. Başkan Ergün'ün Cuma günü Bolu seyahatinde beraber olma arzusunu iletti. Hayat devam ediyor. Bu dünyanın düzeni böyle kurulmuş, elden bir şey gelmiyor. Zaman tünelinde yaşadıklarımı anlatacağım.
BOLU'YA YOLCULUK SULTAN'DA BAŞLADI
Bolu'da Büyükşehir Belediyespor'un kampı varmış. Bu sezon 3'üncü Lig'de mücadele edecek Belediyespor. Başkan Cengiz Ergün futbolla yoğrulmuş bir Başkan olduğu için kamptaki iki hazırlık maçını görmeye gidiyordu. Cuma sabahı Sultan Kafe'de buluştuk. Başkan Ergün, Mevlüt Aktan, Kadir İnce, Sezai Gürcan, Kuyumcu Muharrem Uzunlar, Selçuk Etiz, Yılmaz Gençoğlu ile kahvaltı yaptık. Benim kahvaltı kültürüm yoktur, bir bardak çay, bir parça peynir ve simit yeterli. Sultan Kafe'de kahvaltıda bir melemen yapmışlar, "Biraz tadayım" dedim, Hınçal Uluç ustanın tabiri ile lezzetine doyamadım. Yedikçe yiyeceğim geldi. Yapanların eline sağlık.
BAŞKANLA GEÇMİŞTE DE BOLU MACERAM VAR
Geçmişte benim, yine BAL Ligi'nde oynarken, Başkan Ergün, Fikret Taşçı ve Sezai Gürcan'la Bolu maceram var. Fikret Taşçı ve Sezai Gürcan'ın bir anlık gafleti yüzünden Bolu otobanında molada unutulup bırakılma hikayem. Eşlerimizle gidilen bir seyahatti. Her şeyi arabada unuttuğum için çaresizdim. Kocaelili tatile çıkan bir çiftin telefonundan yararlanmıştım. Allah yardım etti de arkamızdan gelen Başkan Cengiz Ergün'ün şoförünün yanlış yola girmesi, benim otobanda fazla sıkıntı çekmemi önlemişti. Çaresizlik kötü bir durum. Başkan'ın arabasını görünce rahat bir nefes almıştım otobanda. Eşofmanlarım vardı üzerimde. Bana yardım eden Kocaelili çiftin sözleri benim kalbime hançer gibi saplanmıştı. Ah Fikret ah. Beni Teknik Direktör sandılar ve dediler ki, "Hocam, daha sen sezon başında unutulursan takımdaki hocalığın uzun sürmez". Hiç sesimi çıkartmamıştım. Başkan Ergün imdadıma yetişip, beni otobandan alıp Bolu Termal Otel'e götürmüştü. Bu macera günlerce, bir araya geldiğimizde Fikret Taşçı kardeşim tarafından anlatıldı. Ne günlerdi be…
Sultan Kafe'de yine Sezai Gürcan'ın arabası ile Bolu'ya gidecektik. Sezai Gürcan'a, "İnşallah yine bana bir sürpriz hazırlamazsın, yolda kalmam" dedim. Hep beraber gülmeye başladık. Sezai Gürcan 40 yıllık arkadaşım, rahmetli Şükrü Özkasap ve Aydın Besen ile çok güzel günlerimiz ve gecelerimiz geçmişti. Gürcan, "Ertuğrul abi, Fikret Taşçı seni unuttu, arabayı O kullanıyordu" dedi. Kesmeler Fikret Taşçı'da kalmıştı. Sonra Sezai'nin aklına geldi, Fikret'i aramaya kalktı. "Bu saatte olmaz, Fikret kim bilir nerededir?" dedim. Bolu'ya O'nun da dahil olmasını istemişlerdi. Bu kez Bolu yolculuğumuzu yine Sezai Gürcan'la yapıyorduk. Başkan Ergün, Gürcan, ben ve Mevlüt Aktan'ın yeğeni Hollanda'da yaşayan Kadir İnce beraberdik. Diğer araçta Muharrem Uzunlar, Mevlüt Aktan, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ve Selçuk Etiz vardı. Basın mensupları da ayrı bir araçla yola çıkmıştı. Oğlum Gökhan Aytaç, Şenol Özşeker, Coşkun Kököz, Mustafa Tatlı, Baran Işık ve Belediye Basın Bürosu'ndan Emrah Odabaş ile Yiğit Aybar vardı üçüncü araçta. Bolu yolculuğu sırasında Başkan Cengiz Ergün'le uzun uzun sohbet ettik.
YOLDA YEDİĞİMİZ PİDELER GÜZELDİ
Yolculuk sırasında Artemiz Tesisleri'nde mola verdiğimizde patron Mevlüt Aktan'ın ısmarladığı pideleri yedik. Benzin istasyonundaki lokantada pidenin her çeşidinden yapmışlar. Harikaydı. Hatta Mevlüt Aktan'a, "Patron, bu pideciye teklif götür, Haylazz'a transfer edelim" dedim. Başta Başkan Ergün olmak üzere hepimiz pideleri çok beğendik. Midemizde arıza yapmadı.
YARIN DA ANLATACAKLARIM VAR
Bolu, Manisa'dan gerçekten uzak, 600 kilometrelik bir yol. Araç ne kadar iyi olsa da yorucu oluyor. Büyükşehir Belediyespor Başkanı Cenk Ergün ve bir kısım Yönetim Kurulu Üyesi bu seyahati İstanbul üzerinden yapmışlar. Aynı saatlerde Bolu'ya vardık, ama bizim ki biraz yorucu olmuştu. Sonunda 3'üncü Lig'de hedef belirleyerek yola çıkan Büyükşehir Belediyespor'un ikinci hazırlık maçına yetiştik. Gerisi yarın