İslam dinine göre en önemli aylardan biri olan Muharrem ayı içerisinde yapılan Aşure Günü gelip çattı. Muharrem ayında oruç da tutulduğunu oğlum Gökhan’dan öğrendim. Gazeteye gelirken, “Ben bugün oruç tutuyorum baba” dedi.

Allah kabul etsin deyip Haber Müdürü Burhan Akdemir’le Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün aşure dağıtım gününe katıldım.

MHP İl Başkanı Erkan Öztürk ve davetliler ile birlikte Hüseyin Köroğlu’nun 3 dakikalık günün mana ve önemini belirten konuşmasını dinledik, duasını yaptık.

Başkan Cengiz Ergün’ün halka aşure dağıtımını izledik. Başkan Ergün’ün verdiği aşureyi yedik. Metal İş Sendikası’nın önündeki aşure dağıtımında Çapala Mehmet de vardı.

Büyükşehir Belediyesi’nin bürokrat kadrosu da oradaydı. Yaşar Coşkun hocamla Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya ile sohbet ettik.

Organize Nursel hanımdaydı. Ergün Aksoy ve Cihad Taysi ile ayak üstü sohbet ettik. Herkes giydiğim gömleğime hayran kaldı.

Bu gömleğimi bizim Banu da çok beğenir. Ne yapalım renkli giyinmesini yıllardır severim. Aşure dağıtım töreninde Başkan Cengiz Ergün’ü biraz iyi gördüm. Uzun süredir rahatsızdı.

Bel ve boyun ağrılarının ne demek olduğunu çeken bilir. Mevsim değişikliklerinde dikkat etmek gerekiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İslam aleminin önemli günlerine büyük özen gösterir. İki kazanda kaynatılan aşurenin lezzeti bir harikaydı.

Başkan Ergün bana fazla koydu. Hüseyin Köroğlu “Ne bu?” dedi. “Başkanım beni sever, bol kepçe koydu” dedim. Bir hafta boyunca aşure dağıtımı Manisa’da devam edecek.