Şehzadeler Belediyesi’ni, Şehzade Parkları Hayat Bulsun, Engelsiz Olsun projesi ile Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM)’in bu yıl üçüncüsünü düzenlediği etkin belediye proje yarışmasında iyi yönetim projeleri kapsamında iyi proje ödülüne layık gördü. Başkan Ömer Faruk Çelik de ödülünü geçenlerde Ankara’da aldı.  Bu ödül törenine Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler’in de katıldığını öğrendim. Çeşme’deki tatilimi birkaç günlüğüne keserek Manisa’ya geldim. Başkan Yardımcısı Bilal Demir’le Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Örenay Restoran’da biraraya geldik. Ev yemeklerinden bir menü seçip Bilal Demir’le Manisa’da ne var ne yokları konuştuk. Ben de kendisinden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in aldığı ödülle ilgili beni bilgilendirmesini istedim. Bilal anlattı ben dinledim. Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik imkanları çerçevesinde Şehzadeler ilçesine birşeyler kazandırmaya çalışıyor. Cümle alemin bildiği gibi ben de Ömer Faruk Çelik’i severim. Proje üretme konusundaki çalışkanlığını gören biriyim. Sakin görünümü ile Şehzadeler Belediyesi içindeki mahallelere hizmet götürmeye çalışıyor. Kiraz pazarı bunlardan biri. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’le Sümerbank alanındaki projede hızla devam ediyor.

Yapmış olduğu yenilikçi projelerle tüm Manisa halkının beğenisini çeken Şehzadeler Belediyesi’nin Manisa’da ilk olarak yapmış olduğu Şehzade Parkları Hayat Bulsun, Engelsiz Olsun projesi Ankara merkezli Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin düzenlediği ve 76 belediyenin 137 proje ile katıldığı proje yarışmasında iyi yönetim projeleri arasında en iyi proje ödülünü alarak hem Manisa’mızın ismini hem de Şehzadeler’in ismini ülke çapında yapılan bir yarışma ile duyurma tanıtma fırsatını yakaladı.

Bilal Demir’den aldığım bilgilere göre proje yarışmasının ödül törenine katılan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, ödülünü törene katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın elinden aldı. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de törendeydi.

Ödülü aldıktan sonra Başkan Çelik, Şehzadeler Belediyesi olarak yenilikçi projeler yapmaya kararlılık ile devam edeceklerini belirterek Manisa halkının güzel hizmetleri hak ettiğini ifade etti. Manisa’da yaşayan engelli kardeşlerimiz için son derece önemli olan böylesine anlamlı ve güzel projenin Türkiye çapında düzenlenen bir yarışmada en iyi projeler arasında yer alması, projenin doğru alanda faydalı bir yatırım olduğunu bir göstergesi olmuştur. Başkan çalışmaya devam.

Yazıma nokta koyarken Almanya Hamburg’tan bir haber geldi. Hamburg’un dönerciler kralı ‘Kaplan Döner’in sahibi beni Hamburg’da gezdiren Musa Özer’in torunu olmuş. Yani küçük Musa dünyaya adım atmış. Analı babalı büyüsün. Musa Özer, küçük Musa’ya iyi bak. Tebrikler.