15 Temmuz, ülkemizi kaosa sürükleyecek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinin katılmadığı, bir avuç hainin kalkıştığı darbe teşebbüsü gecesi… Allah'a çok şükür Millet olarak bu darbeye şimdilik "Dur" dedik. Halkımızın meydanlarda demokrasiyi koruma nöbeti bütün yurtta devam ediyor.
BAŞKAN ÇELİK BAŞKENT'TE…
Manisa'da attığı mesajla halkın meydanlarda toplanmasında büyük rol oynayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile birlikteydim dün oğlum Gökhan ile… Ne olup bittiğini öğrenmek için. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 15 Temmuz gecesi neredeydi? Kendisini dinledim. Dehşete düştüm. Başkan Ömer Faruk Çelik Cuma günü ve darbe teşebbüsünde Ankara'daymış. Ailesi ile birlikte bir yakınının düğününe katılmak için gittiği Başkent'te 15 Temmuz gecesinde olanları canlı canlı izlemiş. Daha doğrusu, uçakların bomba attığı, silahlı çatışmaların yaşandığı bölgenin tam göbeğinde mahsur kalmış. Darbenin başlamasından bastırılmasına kadar ailesi ile darbecilere karşı mücadele etmiş.
KABUS DOLU GECEYİ ANLATTI
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik o kabus dolu geceyi anlattı; "Yeğenimin düğünü vardı. Bütün aile Ankara'daydık. Ankara'da yoğun olan çatışmaların içindeydim. Sabaha kadar çatışmaları canlı yaşadık. Bulunduğumuz ev zangır zangır titriyordu. Uçaklar çok alçaktan uçuyordu. Helikopterler ateş ediyordu. Bulunduğumuz bölgede giriş ve çıkışlar kapatıldı. Gün ağarıncaya kadar çatışmalar aralıksız sürdü. Resmen kabus gibi bir geceyi ailece yaşadık. Bunların gözünün dönmüş olduğunu düşünüyordum. Bir insanın halkına ateş açmasını aklım hafızam almıyordu.
MANİSA İLE İLETİŞİM KURDUM
Ankara'da bulunduğum noktadan Manisa ile iletişim kurdum. Başsavcım ile ilk ben görüştüm. Hemen iş makinelerini organize edip kışlaların kapılarına gönderdik. Bu hamlemiz ile halk demokratik tepkisini Manisa'da rahatça sergiledi. Ne olursa olsun unutulmayacak bir geceydi. Eğer gözü dönmüş terör örgütü hain darbe girişimini başarsaydı, biz de hayatımızı kaybedebilir, şu an bu koltukta oturmayabilirdik.
"KAHRAMAN HALKIM"
Kahraman halkımın gösterdiği tepki, vatansever polislerimizin ve darbeye katılmayan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sayesinde ülkemiz büyük bir darbeyi püskürttü."
Ömer Başkan anlatırken Ahmet Songüler ve oğlum ile 15 Temmuz gecesinde Başkent'te yaşananların gerçek yüzünü öğrenmiş olduk.
ZEKİ AYAYDIN'I ANDIK
Manisaspor'un başarılı yıllarında yöneticilik yapan ÇELSAN'ın yönetim kurulu başkanı Zeki Ayaydın'ın aramızdan ayrılmasının üzerinden 1 yıl geçti. Dün ailesi fabrikada lokmalı anma töreni düzenlerken, kendisini seven dostları da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Destan'ın kahvesi önünde lokma döktürdü. Her akşam hemen hemen birlikte olduğu arkadaşları Fevzi Açıkel, Mavi Köşe Mehmet, oğlu Alihan, Destan Bulgay, Rüştü Akçakın, ben, oğlum ve yakın dostları katıldı. Zeki Ayaydın'ın bende ayrı bir yeri vardı. Yaşamının büyük bölümünde Zeki kardeşimle beraberdim. Kendisinin aramızdan ayrılmasının üzerinden 1 yıl geçti. Zaman ne çabuk geçiyor.
Sevgili Zeki kardeşim, seni unutmadık, unutmayacağız. Nur içinde yat.