‘Baharı bekleyen kumrular gibiyim’ diye yazmıştım. Dün sokağa çıkınca baharın geldiğini anladım. Evin sıcaklığına bakarak sıkı sıkı giyince, caddelede cıvıl cıvıl insanları görünce üstündeki fazlalıkları atmak zorunda kaldım. 2010’da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 21 Mart’ı ‘Dünya Nevruz Bayramı’ olarak kabul etmiş. Bugün Nevruz Bayramı’nı kutlayacağız. Geleneksel Mesir Şenlikleri’nde şifali mesir macununu tarihte bugün Sultan Camii’nin kubbelerinden saçılan gündür. Günümüzde mesir macununun saçılma töreni hava şartlarına gore hep değişmiştir. Bu yıl da 30 Nisan’da mesir macunu saçılacak. Bugün Nevruz Bayramı’nda Sultan Camii bimarhanesinde macun karma töreni var. Hava güzel, karma törenine katılacağım. Mesir Şenlikleri Manisa tarihinin dokusunu yansıtıyor. Bu yıl şenliklerin güzel geçeceği görüşündeyim.


SÜPER LİG’İN ZİRVESİ ARAP SAÇI


Geçtiğimiz hafta sonu üç büyükler Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin aldığı sonuçlar hayal kırıklığı yarattı. Galatasaray, Trabzon’da yerlerde süründü, mağlup oldu. Fenerbahçe sahasında Konya’ya yenildi. Beşiktaş, Antalya’da berabere kaldı. Başakşehir’de Karabük’e sahasında puan verdi. Ligin sevindiren tarafı, takımların birbirine attığı gollerin sayısının yüksek oluşu. Başakşehir’in aradan sıyrılma şansını görür gibi oluyorum. Bu ligin en iyi futbolunu oynayan Beşiktaş, Avrupa’da da başarı ile sürdürdüğü mücadelesi ligde yorugunluğa sebep olmaya  başladı. Düşme hattında Gaziantep ve Adana umutlarını yeşertecek sonuçlarla kapadı haftayı. Rize, Gençlerbirliği’ne yenildi. Hikmet Karaman  “Rize düşmeyecek” diyor. Akhisar Belediyespor ateşle oynamaya devam ediyor. Adana’da 6 puanlık maç kaybetti. Teknik direktör Tolunay Kafkas sonunda istifa etti. Akhisar’da Hamza Hamzaoğlu’nun teknik direktör olması bekleniyor.

TFF liginde Eskişehir’in Göztepe’yi 4-0 yenmesi teknik direktör Okan Buruk’un gitmesine yol açtı. Sivas’ın Şanlıurfa mağlubiyeti Mesut Bakkal’la yollarına ayırmasına neden oldu. Lig bitmeden takımlarda teknik direktör ayrılıkları yaşandı. Süper Lig’de de TFF liginde de zirve ve düşme hattında amansız bir mücadeleye bu haftadan sonra sahne olacak. Kimlerin şampiyon, kimlerin düşeceğini göreceğiz. Sürprizlere açık bir durum var. Hayırlısı.